Φάκελος σχέση: 5 + 1 tips για να μοιραζόμαστε όσα μας προβληματίζουν χωρίς να τσακωνόμαστε

Δεν μαζεύει σχεδόν ποτέ τα ρούχα του από το πάτωμα και θεωρεί σχεδόν αυτονόητο ότι θα το κάνετε εσείς για εκείνον. Παραπονιέται όταν του ζητάτε να δείτε ταινίες που δεν περιλαμβάνουν αυτοκίνητα και δίμετρες καλλονές. Αρνείται πεισματικά να σας ακολουθήσει στις εξόδους με τις φίλες σας και όταν τελικά το κάνει, δεν προσπαθεί ούτε καν να προσποιηθεί ότι περνάει καλά.

Εκείνος από τη δική του μεριά, δεν χάνει ευκαιρία για να σας κατηγορήσει ότι δεν τον συνοδεύσατε σε εκείνο το οικογενειακό δείπνο με τους δικούς του. Ότι δεν περνάει πια τον ίδιο χρόνο που περνούσε σαν πέρυσι, τέτοια εποχή, με τους κολλητούς του και κυρίως ότι είστε ανίκανη να εμβαθύνετε και να καταλάβετε το νόημα των ταινιών με αγωνιστικά τετρακίνητα και ψιλόλιγνες υπάρξεις.

Ότι και να πείτε θα έχετε δίκιο… και οι δύο! Με τη μόνη διαφορά ότι μόνο ένας από τους δύο θα καταφέρει να το αποδείξει και θα είναι αυτός που θα γνωρίζει τους κανόνες μιας εποικοδομητικής διαφωνίας που μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει και εσάς και τη σχέση σας.

1. Βεβαιωθείτε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

Μην ξεκινάτε να εκφράζετε τα παράπονά σας όταν ο σύντροφος σας είναι απασχολημένος με κάτι ή προσπαθεί να ολοκληρώσει μια εργασία. Προτιμήστε μια ώρα της ημέρας που είστε και οι δύο χαλαροί και ξεκούραστοι και δεν ασχολείστε με τις καθημερινές σας υποχρεώσεις.

2. Επικεντρωθείτε σε ένα ζήτημα τη φορά.

Με το να πιστέψετε ότι θα λύσετε όλα όσα σας απασχολούν μέσα σε ένα και μόνο απόγευμα, το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να προκαλέσετε σύγχυση και περιττή ένταση και στους δύο σας. Επίσης, διατρέχετε τον σοβαρό κίνδυνο να τον κάνετε να πιστέψει ότι δεν σας ικανοποιεί τίποτα στη σχέση σας.

3. Μην τον κατηγορείτε.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε φράσεις όπως, «φταις γι’ αυτό που συμβαίνει» ή «είναι μόνο δικό σου λάθος» κ.τ.λ Εναλλακτικά, μπορείτε να του εξηγήσετε πως σας κάνει να αισθάνεστε η συμπεριφορά ή μια συγκεκριμένη συνήθεια του.

4. Διαγράψτε από τη λίστα σας τα «απειλητικά» μηνύματα.

Το μυστικό έχει διαρρεύσει εδώ και πολύ καιρό και οι περισσότεροι άντρες όπως κι εμείς άλλωστε, ξέρουμε τι σημαίνει όταν λαμβάνουμε μέσα στη μέρα ένα μήνυμα ή ένα e-mail που το μόνο που γράφει είναι, «θέλω να μιλήσουμε»! Αν δεν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να χωρίσετε, διαγράψτε το μια και καλή από τα πρόχειρα σας και την επόμενη φορά στείλτε κάτι που θα θυμίζει περισσότερο εσάς κι αυτό που έχετε μεταξύ σας.

5. Αν θέλετε προσοχή, δώστε προσοχή.

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να εξηγήσουμε πάνω σε αυτό. Δεν φαντάζει καν λογικό να απαιτούμε να μας ακούσει κάποιος αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να τον αφήσουμε να μιλήσει ή να συζητήσει για τα δικά του παράπονα.

6. Θέστε προτεραιότητες.

Το ότι αποφασίσαμε να μιλήσουμε για τα ζητήματα που μας απασχολούν δεν σημαίνει ότι θα βοηθήσει τη σχέση μας αν παραπονιόμαστε για τα πάντα. Αν το σκεφτείτε και δεύτερη φορά και καταλήξετε στο ότι κάτι δεν σας απασχολεί και τόσο πολύ, πολεμήστε τη συνήθεια που έχουμε οι άνθρωποι να γκρινιάζουμε και επικεντρωθείτε στα θετικά που μοιράζεστε με τον σύντροφο σας.

Διαβάστε επίσης: Tips για να παίρνουμε σωστές και πιο γρήγορες αποφάσεις

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα