Εσείς τι τύπος Ντόσα, είστε;

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντοπίσεις τα κατάλληλα προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου σου, για να προσφέρεις στον εαυτό σου εξατομικευμένη φροντίδα, αλλά σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη την Αγιουρβέντα.

Προσωπικά αγαπάω τα προϊόντα που κλείνουν μέσα τους τη σοφία της φύσης και επενδύουν στην ισορροπία μεταξύ πνεύματος και σώματος. Ας μην ξεχνάμε ότι η επιδερμίδα σου, καταγράφει κάθε σου συναίσθημα και επηρεάζεται από τη διατροφή σου, την ψυχολογία σου αλλά και τις καθημερινές σου συνήθειες.

Γιατί επέλεξα την Αγιουρβέντα

Η Αγιουρβέντα είναι το ολιστικό σύστημα υγείας και ευεξίας που δημιουργήθηκε πριν από 5.000 χρόνια στα Ιμαλάια και βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών. Πιστεύεται ότι είναι το αρχαιότερο ολοκληρωμένο σύστημα υγείας παγκοσμίως που διατηρήθηκε μέχρι σήμερα.

Είναι μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία για το πώς να ζήσουμε στην καθημερινότητά μας. Βασίζεται στη θεωρία ότι τα πάντα στην Φύση έχουν ιατρική αξία, ότι η καλή πέψη είναι το θεμέλιο της υγιεινής ζωής και ότι όλοι έχουμε τη δύναμη να διατηρούμαστε υγιείς μέσω της διατροφής, της άσκησης και της καθημερινής ενασχόλησης με τον Διαλογισμό και την Γιόγκα.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την περιποίηση της επιδερμίδας σου, όμως; Πολύ μεγάλη!

Μια βασική πτυχή της Αγιουρβέντα είναι η αποκωδικοποίηση των χαρακτηριστικών του οργανισμού μας, δηλ. της Ντόσα (Dosha). Η Ντόσα αποτελείται από ένα συνδυασμό των πέντε στοιχείων του Αέρα, του Αιθέρα, της Φωτιάς, της Γης και του Νερού.

Μπορεί να έχεις ακούσει για τους ανθρώπους που περιγράφονται ως “φλογεροί”, “προσγειωμένοι” ή που “πετούν στα σύννεφα”, κάτι που περιγράφει δηλ. τα χαρακτηριστικά τους.

Πόσοι τύποι Dosha υπάρχουν;

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι Ντόσα, και ο καθένας προκύπτει από έναν συνδυασμό στοιχείων: η Βάτα από τον Αέρα και τον Αιθέρα, η Πίττα από την Φωτιά και το Ύδωρ, και η Κάφα από το Ύδωρ και την Γη. Η γνώση και η εναρμόνιση με τα χαρακτηριστικά του οργανισμού μας βοηθάει στην αποτροπή των ασθενειών γενικά, που είναι ακριβώς και ο στόχος της Αγιουρβέντα.

Στην Αγιουρβέντα οι τύποι της Ντόσα αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα και την σωματική μας κατάσταση και κάθε Ντόσα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εκτός από τη σωματική μας εμφάνιση, την συμπεριφορά και τα συναισθήματά μας, η Ντόσα περιγράφει επίσης τον τύπο του δέρματός μας.

Λόγω του ξηρού Αέρα και του Αιθέρα, οι τύποι Βάτα τείνουν να έχουν αφυδατωμένο και θαμπό δέρμα. Φωτιά και Νερό έχουν ως αποτέλεσμα τους τύπους Πίττα που τείνουν προς το ευαίσθητο δέρμα, ενώ το Νερό και η Γη οδηγούν σε συμφόρηση και στο λιπαρό δέρμα στους τύπους Κάφα.

Ο δικός μου τύπος είναι ο Πίττα, για αυτό επέλεξα την αντίστοιχη σειρά της Urban Veda, ένα skincare brand που στηρίζεται εξολοκλήρου στην φιλοσοφία της Αγιουρβέντα.

Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ τo Soothing Facial Polish, ένα scrub ειδικά σχεδιασμένο για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, έχει θρεπτική δράση, ενυδατώνει και προστατεύει καθώς καθαρίζει βαθιά τους πόρους.

Από την πρώτη κιόλας φορά θα νιώσεις την επιδερμίδα σου καθαρή και λεία, σαν να έχεις κάνει βαθύ καθαρισμό. Ολοκλήρωσε με το Facial Oil, έναν ορό προσώπου για ισχυρή ενυδάτωση και αντιγηραντική δράση. Εκτός από το άκρως χαλαρωτικό Σανδαλόξυλο, το Soothing Facial Oil της Urban Veda περιέχει και ένα μείγμα φυτικών συστατικών όπως το θεραπευτικό Αβοκάντο, το εξισορροπητικό αγιουρβεντικό Σπαράγγι και το πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα Ιπποφαές, με στόχο να ενυδατώσει και να θρέψει αποτελεσματικά όλους τους τύπους της ευαίσθητης επιδερμίδας.

Ρίξε 2-3 σταγόνες στις παλάμες σου, εισέπνευσε το άρωμα των αιθέριων ελαίων για να προωθήσεις την αρωματοθεραπεία, και έπειτα κάνε μαλάξεις στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο πάνω μέρος του στήθους. Θα δεις και μόνη σου ότι δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας, ενώ η διακριτική μυρωδιά των αιθέριων ελαίων θα σε βοηθήσει να ηρεμήσεις και να αποβάλλεις το στρες.

Γιατί θα αγαπήσεις τα Urban Veda

Εκτός από την αποτελεσματικότητα τους, όλα τα προϊόντα της Urban Veda είναι 100% vegan και Cruelty-Free με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Ως καθιερωμένη και επώνυμη βρετανική μάρκα περιποίησης προσώπου και σώματος, η Urban Veda είναι περήφανη για τις καινοτόμες συνθέσεις που εμπεριέχουν και επιστημονικώς και κλινικώς εγκεκριμένα συστατικά.
Παρασκευασμένα με φυσικό τρόπο χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες, επιπρόσθετα ή άλλα συμπληρωματικά υλικά, τα προϊόντα βασίζονται στις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών για να καταπραΰνουν, να αναζωογονούν και να φέρνουν το δέρμα στην ιδανική του κατάσταση.

Θα τα βρεις στο bioepoque.gr

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram




Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα