Ένα yacht-έργο τέχνης, δια χειρός Jeff Koons

 

Ο Δάκης Ιωάννου μπορεί να είναι γνωστός για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, αλλά είναι περισσότερο γνωστός για την αγάπη του προς την τέχνη. Πέρα από σπουδαίος συλλέκτης είναι και ο ιδρυτής του ιδρύματος ΔΕΣΤΕ (Διεθνής Ελληνική-Σύγχρονη Τέχνη), που πραγματοποιεί εκθέσεις και λοιπές καλλιτεχνικές ενέργειες, ενώ βραβεύει κάθε χρόνο έναν νέο ανερχόμενο καλλιτέχνη.

Δεν προκάλεσε καμία εντύπωση επομένως όταν ζήτησε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη και φίλο του Jeff Koons να καμουφλάρει το yacht του, που φέρει το όνομα Guilty και αγγίζει τα 35 μέτρα μήκος. Το Guilty διαθέτει τρία καταστρώματα, πολλές καμπίνες, VIP δωμάτια, σαλόνια και μια art gallery, μεταξύ άλλων. Το μοντέρνο interior που περιλαμβάνει έργα και έπιπλα πολλών γνωστών καλλιτεχνών επιμελήθηκε η Ιταλίδα designer Ivana Porfiri, που έχει διακοσμήσει από ιδιωτικές κατοικίες σε Λονδίνο και St. Moritz, μέχρι κελάρια κρασιού στην Ιταλία, γραφεία, αλλά και 14 πλεούμενα – yacht.

Την εξτρεμιστική εμφάνιση του yatch ωστόσο, ολοκληρώνει το καμουφλάρισμα του Jeff Koons με έντονα χρώματα (όπως μπλε, κίτρινο, λευκό, μαύρο) γεωμετρικά σχήματα και σχέδια, συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό υπερμέγεθες κινούμενο (και πλεούμενο) έργο τέχνης.


Jeff-Koons-Guilty-Yacht-Dakis-ioannou-02

Jeff-Koons-Guilty-Yacht-Dakis-ioannou-06

Jeff-Koons-Guilty-Yacht-Dakis-Joannou-04

Jeff-Koons-Guilty-Yacht-Dakis-Joannou-05

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα