Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε όταν τρώτε πρωινό και πώς να τα διορθώσετε

‘Εχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να τρώτε το πρωινό σας με λάθος τρόπο; Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε τι κάνετε λάθος και πώς να το διορθώσετε.

1. Φτιάχνετε αυγά στο τηγάνι: Ψήστε την ομελέτα σας σε μία κούπα που αντέχει στο φούρνο μικροκυμάτων (θα χρειαστεί μόλις ένα λεπτό). Θα φάτε μία σούπερ αφράτη ομελέτα χωρίς να είναι βουτηγμένη στο ελαιόλαδο.

2. Ανοίγετε λάθος το κουτί των δημητριακών σας: Αναποδογυρίστε το κουτί και ανοίξτε το από την ανάποδη έτσι ώστε να ανακατευτούν λίγο τα σπασμένα δημητριακά και τα μεγάλα κομμάτια.

3. Πίνετε καφέ και τρώτε γιαούρτι: Προκειμένου να πάρετε καφεϊνη ενώ τρώτε, ανακατέψτε στο μπλέντερ τον καφέ με το γιαούρτι και λίγο πάγο και πιείτε το σαν smoothie.

4. Μαγειρεύετε τη βρώμη σας: Μη μαγειρεύετε τη βρώμη σας. Αντιθέτως, φάτε μία ωμή εκδοχή της με τον εξής τρόπο: Βάλτε σε ένα βαζάκι ίση ποσότητα βρώμης και γάλακτος. Προσθέστε σιρόπι σφενδάμου και μερικές κουταλιές αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να πασπαλίσετε και με κανέλα. Κλείστε το βαζάκι και βάλτε το στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Η βρώμη θα μαλακώσει και θα έχει υπέροχη γεύση το πρωί.

5. Ρίχνετε δημητριακά στο μπολ από το κουτί: Για να γλιτώσετε το χάλι που μπορεί να προκύψει και να ελέγχετε τη μερίδα που καταναλώνετε καλό είναι να μετράτε πρώτα τα δημητριακά που θέλετε να φάτε πριν τα βάλετε στο μπολ.

6. Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπολ πριν το γάλα: Κάνοντάς το αυτό είναι δύσκολο να ελέγξετε το γάλα που ρίχνετε στο μπολ. Έτσι, στο τέλος, ή θα ρίξετε πολύ ή θα ρίξετε πολύ λίγο. Βάλτε πρώτα το γάλα και μετά τα δημητριακά για να είστε σίγουροι.

7. Τρώτε τα δημητριακά σας σε μπολ: Λόγω του ότι τα περισσότερα μπολ χωράνε μεγαλύτερες ποσότητες δημητριακών από μία μερίδα, είναι εύκολο να το παρακάνετε. Χρησιμοποιήστε ένα φλιτζάνι τσαγιού για να είστε σίγουροι ότι τρώτε την ποσότητα που πρέπει.

8. Τηγανίζετε αυγά κάθε πρωί: Μία τέτοια διαδικασία χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για να γίνει κάθε μέρα. Προετοιμάστε 12 ομελέτες με τη μία και ξενοιάστε για μία ολόκληρη εβδομάδα. Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα και ρίξτε όση ποσότητα χρειάζεται σε ένα εργαλείο για μάφιν. Ψήστε τα ομελετάκια για 20 λεπτά στους 350 βαθμούς, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και φυλάξτε τα στο ψυγείο για να τα ξαναζεσταίνετε απλά κάθε πρωί.

9. Τρώτε γιαούρτι με κουτάλι: Βάλτε ένα ξυλάκι στο γιαούρτι σας (έτσι όπως είναι στη συσκευασία του χωρίς να το ανοίξετε) και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Έτσι, μετά από 3-4 ώρες (κάντε το αυτό αποβραδίς) θα έχετε και γιαούρτι και παγωτάκι να φάτε για πρωινό.

10. Τρώτε ψωμί με μαρμελάδα: Συγχαρητήρια! Το πρωινό σας περιέχει 100% υδατάνθρακες. Αντικαταστήστε τη μαρμελάδα με φυστικοβούτυρο ή τυρί σε κρέμα και φάτε αυτό για πρωινό.

11. Κόβετε τη μπανάνα σε κομματάκια και τη βάζετε πάνω σε φέτες τοστ αλειμμένες με φυστικοβούτυρο: Αντί για αυτό αλείψτε με φυστικοβούτυρο ένα ψωμάκι για hot dog και βάλτε ολόκληρη τη μπανάνα στη μέση. Θα φάτε ένα σάντουιτς που θα λατρέψετε.

12. Πίνετε χυμό: Το σώμα σας χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει και είναι πολύ σημαντικό να το ενυδατώσετε ύστερα από μία μακριά, αφυδατωμένη νύχτα. Πιείτε νερό γιατί ακόμα και ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι μπορεί να έχει μέχρι και 100 θερμίδες.

13. Δεν τρώτε πρωινό: Ακόμα και αν το πρωινό δεν είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας (που είναι), το να το παραλείπετε είναι ότι χειρότερο. Ακόμα και αν δεν πεινάτε το πρωί, πάρτε ένα φρούτο μαζί σας και φάτε το όταν πεινάσετε.

Διαβάστε ακόμα:

Τα 12 καλύτερα σνακ για να χάσετε βάρος χωρίς προσπάθεια

Ένα απίστευτο tip για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε ποτέ δίαιτα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα