Δε θα μπορείτε να αποχωριστείτε τα νέα παπούτσια της Nike

Κάθε προπόνηση συνίσταται από ένα μεγάλο εύρος κινήσεων. Μπορεί να περιλαμβάνει άλματα, σπριντ, άρση βαρών, αναρρίχηση, σανίδα, κάμψεις, βαθιά καθίσματα. Κατά τη διάρκεια κάθε είδους προπονητικού προγράμματος, τα πόδια χρειάζονται παπούτσια που να επιτρέπουν τη δυναμική, φυσική κίνηση, προσφέροντας ταυτόχρονα μέγιστη υποστήριξη. Εμπνευσμένο από την πολυδιάστατη προπόνηση, το νέο Nike Free TR 5 Flyknit έχει βασιστεί σε έρευνες που έχουν ως επίκεντρο τη φυσική κίνησης του σώματος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Το Free TR 5 Flyknit είναι βασισμένο σε έξι βασικές κινήσεις που προσδιόρισε η ερευνητική ομάδα της Nike μετά από μελέτες διαφόρων τύπων προπόνησης, όπως personal training, άρση βαρών, ομαδικά προγράμματα στο γυμναστήριο και boot camps. Κάθε χαρακτηριστικό του παπουτσιού έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στο μέγιστο τη φυσική κίνηση.

«Ο σχεδιασμός του Free TR 5 Flyknit βασίζεται στον τρόπο με τον οποίο κινούνται οι αθλήτριες. Η τεχνολογία Flyknit επιτρέπει μέγιστη άνεση και ευελιξία ενώ προσφέρει ανάλαφρη στήριξη, αντοχή και τέλεια εφαρμογή», τονίζει η Nicole Mueller, Nike Women’s Training Footwear Design Director.

Πράγματι, η τεχνολογία Flyknit παρέχει ελαφριά στήριξη και τέλεια εφαρμογή, επιτρέποντας ταυτόχρονα τη μέγιστη κυκλοφορία του αέρα. Παράλληλα τα επιπλέον νήματα Nike Flywire προσφέρουν στοχευμένη στήριξη, τόσο στο μπροστινό μέρος του ποδιού όσο και στην περιοχή της φτέρνας.

«Βελτιώσαμε την πρόσφυση με μια επιπρόσθετη προστατευτική επένδυση και μια ειδική σόλα, ενώ ενισχύσαμε το επάνω μέρος στα σημεία που ήταν πιο απαραίτητο», επισημαίνει η Mueller. «Όλα τα τμήματα του παπουτσιού συνδυάζονται άψογα μεταξύ τους για να προσφέρουν πολυδιάστατη φυσική κίνηση.»

Η φυσική κίνηση συνιστά τη φιλοσοφία των παπουτσιών Nike Free. Οι εξαγωνικές εύκαμπτες εγκοπές στην εξωτερική σόλα ενισχύουν την πολυδιάστατη κίνηση, αφού κάθε εγκοπή επιτρέπει στο παπούτσι να κάμπτεται, ακλουθώντας την κίνηση του ποδιού. Ταυτόχρονα, τα σημεία από καουτσούκ στην εξωτερική σόλα βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την πρόσφυση και τη σταθερότητα στα σημεία που κρίνεται περισσότερο αναγκαίο, όπως στα δάχτυλα, στα πλαϊνά μέρη και στη φτέρνα.

Free TR 5 Flyknit, nike

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η προπόνηση για αγωνίσματα όπως το έπταθλο περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό ασκήσεων. Για παράδειγμα η καθημερινή προπόνηση της Αγγλίδας αθλήτριας Katarina Johnson-Thompson μπορεί να περιλαμβάνει σπριντ σε λόφους, επαναλαμβανόμενα επιτόπια άλματα, ενδυνάμωση με κυκλική προπόνηση, ακόμα και τρέξιμο. Η κάτοχος χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2015 κάνει επίσης ασκήσεις ενδυνάμωσης και αποκατάστασης για να διατηρεί τα πόδια της δυνατά και γερά.

«Είναι υπέροχο να προπονούμαι με το Nike Free TR 5 Flyknit, είτε κάνοντας ασκήσεις για όλο το σώμα είτε εστιάζοντας σε κάτι συγκεκριμένο», λέει η JohnsonThompson. «Το παπούτσι είναι ελαφρύ, αγκαλιάζει το πόδι και δείχνει υπέροχο. Με βοηθάει να κινούμαι φυσικά όποια προπόνηση και αν κάνω.» 

KATARINA JOHNSONTHOMPSON

Η Katarina JohnsonThompson κατάγεται από το Λίβερπουλ της Αγγλίας και είναι αθλήτρια του επτάθλου. Πρόσφατα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο έπταθλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2015. Σε παγκόσμια πρωταθλήματα, έχει διακριθεί επίσης στο άλμα εις μήκος και στο έπταθλο κορασίδων και νεανίδων αντίστοιχα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα νέα Free TR 5 Flyknit στο nike.com και στα καταστήματα Nike.

Διαβάστε ακόμη:

Beauty Up! Ένα δεκαήμερο ομορφιάς που δεν πρέπει να χάσετε

OMG! H Ελένη Φουρέιρα άλλαξε ε-ντε-λώς τα μαλλιά της για το Madwalk

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα