Baby Boom: 5+1 τρόποι για να βοηθήσετε τη φίλη σας που μόλις έγινε μαμά

Η μεγάλη μέρα έφτασε – κιόλας! Η καλύτερη σας φίλη δεν είναι πλέον μόνο η γυναίκα με την οποία μοιράζεστε τα μυστικά, τις ανησυχίες και τις χαρές σας αλλά και μια ευτυχισμένη μαμά που κρατάει στα χέρια της το πρώτο της μωρό. Εσείς που έχετε υπάρξει το στήριγμα της σε μια σειρά από ερωτικές απογοητεύσεις, ξέφρενα πάρτι με αμφίβολη κατάληξη και κάθε λογής καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή της, είμαστε βέβαιοι, ότι θέλετε να βρίσκεστε στο πλευρό της για να τη βοηθήσετε να αντεπεξέλθει στο νέο της ρόλο αλλά και να τη διευκολύνετε, όσο είναι δυνατόν, με τις καινούργιες απαιτήσεις της καθημερινότητας της.

Κι επειδή των αγαπημένων μας τα παιδιά είναι δυο φορές παιδιά μας, σας ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με όσα μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε τον διπλό τίτλο, «Καλύτερη φίλη/θεία της χρονιάς», της «πρώτης χρονιάς» για να είμαστε πιο ακριβείς.

1. Φροντίστε το μωρό.

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ απλό αλλά στην πραγματικότητα θα δώσετε μεγάλη χαρά στη φίλη σας αν κατά τη διάρκεια της αγαπημένης σας ταινίας και ενώ έχει έρθει η ώρα για το μπάνιο του μωρού, δεν την αφήσετε να πάει εκείνη αλλά το κάνετε εσείς, χαρίζοντας της λίγη ώρα χαλάρωσης.

2. Καθαρίστε το σπίτι της.

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε το χάος που επικρατεί σε ένα σπίτι με μωρό, είμαστε σίγουρες ότι στο πλευρό της φίλης σας, το έχετε ζήσει από πρώτο χέρι. Τι μπορείτε να κάνετε; Μια μέρα που δεν θα το περιμένει χτυπήστε της την πόρτα, παραμερίστε την στην άκρη και αναλάβετε να ξαναδώσετε στο σπίτι της τη μορφή που είχε πριν αρχίζει να μοιάζει με παράρτημα πλήρως εξοπλισμένου παιχνιδάδικου, μετά από άτακτη επίθεση, λιλιπούτειων πελατών!

3. Κάντε baby sitting.

Βάλτε τη να σας υποσχεθεί ότι θα φορέσει το πιο αγαπημένο απ’ όλα της τα φορέματα, ότι θα επιμεληθεί με ιδιαίτερη προσοχή το μακιγιάζ της και θα κάνει μια επίσκεψη express στο κομμωτήριο και γιατί όχι, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για ‘κείνη και τον σύντροφο της. Όσο οι δύο τους θα απολαμβάνουν το ποτό ή το δείπνο τους, εσείς θα φροντίζετε το νέο μέλος της οικογένειας και που ξέρετε μπορεί να περάσετε τόσο καλά – διαφορετικά καλά αλλά καλά – που να θέλετε να το επαναλάβετε σύντομα.

4. Δωρίστε της τα πράγματα του δικού σας μωρού.

Αν έχετε γίνει μητέρα πριν από ‘κείνη, είναι βέβαιο ότι θα έχετε ολόκληρη collection, χειμερινή και ανοιξιάτικη, από ρούχα, παιχνίδια και κάθε λογής αντικείμενο που χρειάζεται ένα μωρό. Δεν είναι καλύτερα από το να τα κρατάτε φυλακισμένα σε μια αποθήκη να τα χαρίσετε σε κάποιον που θα τα χρησιμοποιήσει και πάλι, γλυτώνοντας έτσι κόπο, χρόνο και χρήμα;

5. Αφιερώστε της μια μέρα.

Βεβαιωθείτε ότι κάποιος άλλος θα μείνει με το μωρό και προγραμματίστε μια έξοδο σαν κι αυτές που κάνατε όταν δεν είχατε τόσες οικογενειακές υποχρεώσεις. Πηγαίνετε για φαγητό και στη συνέχεια κομμωτήριο και για μανικιούρ. Αν σας βρει το βράδυ, ίσως προλάβετε ένα γρήγορο ποτό συνοδεία μιας μικρής δόσης αθώου φλερτ που θα διασκεδάσει εσάς και θα θυμίσει σε ‘κείνη ότι δεν είναι μόνο μαμά.

6. Ακούστε τη.

Αφιέρωστε λίγο χρόνο για να ακούσετε τι την αγχώνει, την ανησυχεί ή την χαροποιεί στη νέα της ζωή και μη βιαστείτε να την καθησυχάσετε ότι όλα θα πάνε καλά αλλά αφήστε τη να μοιραστεί μαζί σας όσα την απασχολούν. Δεν χρειάζεται να βγάλετε από το μανίκι σας κάποια μαγική συμβουλή, μερικές φορές το να μας ακούει απλώς κάποιος μας βοηθά να βάλουμε τις σκέψεις μας σε τάξη και να δούμε τα πράγματα μέσα από ένα πιο ρεαλιστικό πρίσμα.

Διαβάστε επίσης – Τα πέντε χαρακτηριστικά μιας τοξικής φιλίας: Ποια είναι ώστε να τα αποφύγετε

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα