Διατροφικά tips: Οι αρχές της μακροβιοτικής δίαιτας που ακολουθεί η Gwyneth Paltrow

Η μακροβιοτική διατροφή βασίζεται στην αρχαία κινεζική φιλοσοφία της εξισορρόπησης του  yin και yang και αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για να επαναφέρετε τον οργανισμό σας κοντά στην φυσική του λειτουργία και σταδιακά θα σας βοηθήσει αισθάνεστε καλύτερα, ζώντας με μεγαλύτερη ευεξία. Η Gwyneth Paltrow, η Madonna και η Julia Roberts ακολουθούν την μακροβιοτική διατροφή και τα αποτελέσματά της είναι φανερά στο πρόσωπο και στο σώμα τους. Η μακροβιοτική διατροφή λοιπόν προτείνει τα εξής:

1. Προτιμάτε πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ανάλογα με το κλίμα και την εποχή τους

2. Καταναλώνετε δύο με τρία γεύματα καθημερινά και σε συγκεκριμένες ώρες, με τα δημητριακά ολικής αλέσεως να βρίσκονται στο επίκεντρο.

3. Περιορίστε το μαγείρεμα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και μικροκυμάτων, μια και καταστρέφουν τα πολύτιμα συστατικά των τροφών. Αν μπορείτε μαγειρέψτε το φαγητό σας χρησιμοποιώντας σύστημα γκαζιού ή ακόμα καλύτερα φυσική φωτιά ή κάρβουνο.

4. Μασάτε τη τροφή  πολύ καλά (25 φορές την κάθε μπουκιά) και εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας για κάθε γεύμα, με χαρούμενη και ήρεμη διάθεση, κρατώντας την πλάτη μας όσο γίνεται πιο στητή και ίσια.

5. Πίνετε νερό μόνο όταν διψάτε, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τα παγωμένα ροφήματα και ποτά.

6. Ολοκληρώνετε το τελευταίο γεύμα τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο.

Διαβάστε ακόμα:

Η Demy κέρδισε τις εντυπώσεις στο Fever, δείτε τι φόρεσε

Golden Hall: Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το σύνολο της Ελένης Μενεγάκη

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα