Αποστόλης Τότσικας: Λίγο πριν γίνει μπαμπάς φωτογραφίζεται σαν άλλος James Dean

 

Ποια είναι η πιο έντονη παιδική σου ανάμνηση; 

Οι περιοδείες του πατέρα μου, όταν πηγαίναμε όλοι μαζί του, και τα καλοκαίρια στην Επίδαυρο. Στήναμε τη σκηνή με τη μάνα μου και τον αδελφό μου και τα βράδια βλέπαμε παραστάσεις. Θυμάμαι και τον μπαμπά μου να παίζει. Υπήρχε μια υπέροχη καλλιτεχνική μυρωδιά σ’ αυτά τα καλοκαίρια, που δεν μπορώ να ξεχάσω.

Είχες είδωλα μεγαλώνοντας;

Ποια προσωπική ιστορία ενός σπουδαίου ηθοποιού που θαυμάζεις σε συγκινεί ακόμα και σήμερα και θυμάσαι για να μας τη διηγηθείς; Μεγαλώνοντας κοντά σε έναν ηθοποιό, πολύ σύντομα απο- μυθοποίησα τους ηθοποιούς. Για μένα ήταν μια φυσική και συνάμα μαγική συναναστροφή. Προσωπικές ιστορίες έχω ακούσει πολλές στις παρέες του πατέρα μου, στα παρασκήνια, ακόμα και μέσα στο σπίτι μου. Για μένα ήταν απλώς ανθρώπινες ιστορίες που όλοι αυτοί οι άνθρωποι αντάλλασσαν μεταξύ τους.

Έχεις βιώσει την απώλεια και την απόρριψη;

Απόρριψη φυσικά και έχω βιώσει, είναι η φύση της δουλειάς μου αυτή. Το γνώριζα από την αρχή. Πάντα έχω την πεποίθηση πως ό,τι δεν έγινε δεν ήταν γραφτό να γίνει, γιατί κάτι άλλο με περίμενε στην επόμενη γωνία. Στη ζωή μου το πιστεύω απόλυτα αυτό, σε όλους τους τομείς. Απώλεια σημαντική, που να με πληγώσει βαθιά, δεν έχω βιώσει. Θα ήθελα να αργήσει κι άλλο αυτό, αν γίνεται. Στη βάση μου είμαι ένας θετικός άνθρωπος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να βιώσεις το καθετί κάποια συγκεκριμένη στιγμή.

apostolis totsikas, fotografisi, tefhos iouliou, poukamiso, homepage image

H προσωπική σου σχέση όλα αυτά τα χρόνια έχει «απολαύσει» έντονη προβολή και ενδιαφέρον από τους θαυμαστές σου. Έχει υπάρξει στιγμή που να έχεις νιώσει άβολα με κάποιο περιστατικό;

Προσωπικά όχι. Νιώθω άνετα με τον κόσμο και ο κόσμος το ξέρει αυτό. Έχω δει αληθινό ενδιαφέρον, έχω δει και τη δίψα για το κουτσομπολιό. Όμως έτσι δεν συμβαίνει και στη ζωή όλων μας; Τη σχέση μου δεν την έκρυψα ποτέ. Επίσημα, όμως, δεν έχω φωτογραφηθεί, στο σπίτι μου δεν έχει μπει κανείς, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες κανείς δεν γνωρίζει.  Προφύλαξα αυτά που θεωρώ εγώ πολύ προσωπικά και κατά τα άλλα κι εγώ και η σύντροφός μου φερθήκαμε χαλαρά από την αρχή.

Ποια είναι η πιο ακραία αντίδραση θαυμασμού που έχεις αντιμετωπίσει;

Υπήρχε μια κοπέλα που μου αγόραζε εσώρουχα. Κάποια στιγμή τής είπα ότι με φέρνει σε δύσκολη θέση και απλά σταμάτησε.

Ποια είναι η σχέση σου με τη διασημότητα;

Πόσο σε αφορά ο όρος «celebrity» και πώς αντιμετωπίζεις τη διασημότητα ως κατάσταση; Έχω ξαναπεί πως δεν με ενοχλεί ποτέ να μου μιλάνε στο δρόμο, όμως κατανοώ και το ότι αυτό μπορεί να κουράζει κάποιο συνάδελφο. Πιστεύω ότι ο κα-θένας μπορεί να εκφράζεται όπως νιώθει ο ίδιος άνετα. Τρεις φορές προσπάθησα να κάνω «αρπαχτή», που λένε, σε κλαμπ στην επαρχία, και η φάση διαλύθηκε στο μισάωρο. Δεν το έχω, δεν μου πάει και τελικά με κάνει και νιώθω άσχημα, οπότε είπα να μην ξαναπροσπαθήσω. (γέλια)

Ποια ήταν η στιγμή μέχρι τώρα στη ζωή σου που ένιωσες ότι τα έχεις πάει καλά και έχεις ενεργήσει σωστά;

Γενικά καλά τα έχω πάει. Δεν πυροβολώ τον εαυτό μου με το παραμικρό. Εξάλλου, οτιδήποτε κάνω έχει μια σκέψη από πίσω, μια λογική, που πιστεύω ότι με πάει κι ένα βήμα παρακάτω. Αν εγώ αισθάνομαι καλά, για μένα είναι αρκετό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αρετή που εντοπίζεις σε μια γυναίκα;

Η ευθύτητα.

Είχες ευκαιρία να φύγεις στο εξωτερικό. Γιατί επιλέγεις να μένεις ακόμη στην Ελλάδα; Ήμουν δύο μήνες στην Αμερική. Έκανα μια ταινία εκεί.

Μετά πήγα για ένα μήνα στο Μιλάνο, με την Οδύσσεια του Wilson, και μόλις τελείωσα μια ελληνογερμανική ταινία. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να ζεις στο εξωτερικό για πάντα για να κάνεις καριέρα. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο. Έξαλλου είμαι 32 ετών. Έχω όλο το χρόνο μπροστά μου. Με ενδιαφέρει το βιογραφικό μου, δεν έχω πρόθεση να το αφήσω κενό για δύο χρόνια. Θέλω να προσθέτω συνέχεια θέατρα, ταινίες, συνεργάτες και εμπειρίες. Και ομολογώ ότι δεν έχει περάσει ούτε μία σεζόν που να πήγε χαμένη. Δεν πρόκειται να πετάξω όλα αυτά που έχω κάνει. Είναι η εξέλιξή μου.

 

 

 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο νέο τεύχος Ιουλίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα