Αντίο κυτταρίτιδα μέχρι το καλοκαίρι;
Instagram: @emrata

Κυτταρίτιδα… τα λόγια είναι περιττά, αφού και μόνο η σκέψη της μας τρομοκρατεί, αν και το σύνολο των γυναικών την έχει. Καθώς σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουμε να φοράμε σορτσάκια και να πηγαίνουμε για μπάνιο στη θάλασσα, ο πανικός έχει ήδη ξεκινήσει και πάντα συνοδεύεται με σκέψεις τύπου «γιατί δεν ξεκίνησα γυμναστική και διατροφή με το που τελείωσε το περσινό καλοκαίρι;». Η απάντηση είναι απλή: γιατί τα παντελόνια και τα καλσόν κρύβουν την κυτταρίτιδα και το Netflix σε συνδυασμό με πίτσες είναι πολύ πιο δελεαστικό δίδυμο από το τρέξιμο και τα μήλα. Shit happens, οπότε τι κάνουμε τώρα;

Η μόνη λύση είναι να ξεκινήσουμε asap την άσκηση, να κόψουμε γλυκά, αναψυκτικά, πίτσες κτλ και να αρχίσουμε τις κρέμες, τα scrub και τα μασάζ. Ψέματα δεν θα πούμε, θαύματα μέσα σε ένα με δύο μήνες δεν γίνονται, αλλά σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση μέχρι τις διακοπές.

Οι εξειδικευμένες κρέμες που ξεχωρίζουμε εμείς

elancyl slim design, κυτταρίτιδαΗ Slim Design της Elancyl (€41 τα 200ml) είναι μία κρέμα σώματος που δρα στα θεμέλια της κυτταρίτιδας, συσφίγγει και προσφέρει άμεση ορατή λείανση και ενυδάτωση.

CELLU DESTOCK OVERNIGHTVICHY, κυτταρίτιδαΗ Cellu DESTOCK Overnight της Vichy (€35,68 τα 200ml) είναι μία κρέμα σύσφιγξης με υφή gel που μετατρέπεται σε γαλάκτωμα, ενώ επιταχύνει τη λιποδιάλυση κατά τη διάρκεια της νύχτας και μειώνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού και του όγκου, ειδικά στις περιοχές εκείνες που αντιστέκονται στην άσκηση και τη δίαιτα.

BODY SERUM MINCEUR CELLULITE NUXE, κυτταρίτιδαΤο Body Serum Minceur Cellulite της Nuxe (€29,30 τα 150ml) είναι ένας ορός αδυνατίσματος με δράση κατά της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, που αφήνει την επιδερμίδα λεία και απαλή.

Η homemade θεραπεία

Αν παρόλα αυτά δεν έχετε budget για κάποια εξειδικευμένη κρέμα κατά της κυτταρίτιδας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτή την σπιτική συνταγή, η οποία αν και δεν θα έχει τόσο γρήγορα αποτελέσματα, σίγουρα θα βοηθήσει έστω και λίγο, καθώς κάνει απολέπιση και περιέχει καφέ, δηλαδή ένα από τα βασικά συστατικά των περισσότερων εξειδικευμένων προϊόντων κατά της κυτταρίτιδας.coffee scrub, κυτταρίτιδα

Θα χρειαστείτε: 1 φλιτζάνι του τσαγιού στιγμιαίο καφέ, 4 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Εκτέλεση: Βάζετε σε ένα μπολ τον καφέ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά, ώστε να ομογενοποιηθεί, έπειτα ρίχνετε το λάδι και ανακατεύετε.

Ώρα για δράση: Μπαίνετε στη μπανιέρα, βρέχεστε και εφαρμόζετε το scrub στα σημεία που εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Κάντε ελαφριές κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από το κάτω μέρος του σώματός σας και ανεβαίνοντας προς τα πάνω.

Για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, αφού ξεπλυθείτε, εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις μία από τις παραπάνω κρέμες, αλλιώς αρκεστείτε στην ενυδατική σώματος που έχετε.

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα