Αγαπημένε Άγιε Βασίλη… θέλω αυτά τα παπούτσια για τα Χριστούγεννα

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

είναι νωρίς το ξέρω, αλλά πήρα το θάρρος να σου γράψω γιατί είδα πως η beauty editor Χριστίνα Χρόνη έκανε το ίδιο και ζήλεψα. Ναι, ζήλεψα, δεν είναι κακό, γιατί άλλωστε σκέφτηκα πως «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και για να μην πέσει και το δικό μου γράμμα μαζί με όλα τα άλλα που λαμβάνεις κάθε χρόνο μόλις μπει ο Δεκέμβριος είπα να το στείλω λίγο νωρίτερα.

Φέτος δε θα σου ζητήσω ψηλοτάκουνες γόβες γιατί δεν υπάρχει άλλος χώρος στη ντουλάπα που έχω για να τις τοποθετώ όμορφα τακτοποιημένες και δε θα ήθελα με τίποτα να τις δω να στοιβάζονται μέσα σε παλιά κουτιά και πλαστικές παπουτσοθήκες. Βέβαια επειδή όπως ίσως θα θυμάσαι είμαι shoeaholic και «πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι» όπως λέει και ο σοφός λαός, πάλι παπούτσια θα ζητήσω. Μέσα σ’ αυτή τη ντουλάπα που λέγαμε έχω λίγο χώρο ακόμα για sneakers και όλως τυχαίως πριν από λίγες μέρες μια από τις αγαπημένες μου εταιρείες λάνσαρε μια συλλογή που κέρδισε αμέσως μια θέση στην καρδιά μου.

Η adidas Originas συνεργάστηκε με τη Mary Katrantzou και θα ήθελα να πάρω όλη τη συλλογή, αλλά δεν μπορώ. Επειδή όμως είμαι λογικός άνθρωπος δεν θα σου ζητήσω να μου τη φέρεις για τα Χριστούγεννα, ούτε για την Πρωτοχρονιά. Θα σου ζητήσω μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια. Να αυτά εδώ…

adidas originals mary katrantzou

Πριν πεις το οτιδήποτε θα σου εξηγήσω ακριβώς για ποιον λόγο θέλω αυτά τα παπούτσια. Ναι το ξέρω ότι μόλις πριν λίγες μέρες πήρα τα Stan Smith για πολλοστή φορά -και είμαι ένα βήμα πριν πάρω και κάτι από τη συλλογή με τον Pharell Williams- και δεν σταμάτησα να τα αγαπώ, όμως αυτά εδώ είναι το πιο πρόσφατο shoe crush μου. Είναι μαύρα, πράγμα που τα κάνει τόσο ουδέτερα για να τα φορέσω με όλα μου τα ρούχα -στο ορκίζομαι δεν θα τα βγάλω από πάνω μου, είμαι έτοιμη να απαρνηθώ και τα αγαπημένα μου ψηλοτάκουνα- και τα υπογράφει η Mary Katrantzou. Δεν κρύβομαι, το παραδέχομαι, την αγαπώ και αυτή, και αν ήμουν λίγο πιο τολμηρή θα σου ζητούσα τα άλλα, αυτά με τα έντονα prints…

adidas originals mary katrantzou

… αλλά ξέρεις ότι τον τελευταίο καιρό περνάω τη minimal φάση της ζωής μου και φοράω μαύρα και γκρι ως επί το πλείστον.

Πραγματικά δεν έχω δει πιο ωραία sneakers στη ζωή μου, τα λατρεύω και δεν μπορώ να τα βγάλω από το μυαλό μου, ίσως είναι μοιραίο να καταλήξουν στα πόδια μου κάποια στιγμή. Είναι σαν να γράφουν Πέννυ πάνω τους, θα ταιριάζουν απόλυτα στα ποδαράκια μου και ξέρεις ότι δεν είμαι αθλητικός τύπος και δεν ερωτεύομαι συχνά αθλητικά είδη.

Έλα, σοβαρά τώρα, μπορείς να μου το αρνηθείς; Αφού ξέρεις ότι έχω δίκιο που στα ζητάω και τα επιχειρήματά μου είναι σοβαρά. Τέλος πάντων, αν δεν ήξερα τον έρωτα που έχεις με το κόκκινο outfit που συνδυάζεις με μαύρες μπότες κάθε χρόνο, θα σου πρότεινα να πάρεις και εσύ ένα ζευγάρι, αλλά δεν θα επιμείνω, σέβομαι τις fashion εμμονές του κόσμου γιατί έχω και εγώ πολλές.

Δεν θα σε κουράσω άλλο, μόνο θα σου θυμίσω ότι φοράω 39 νούμερο, αν και πρόσφατα στα Stan Smith πήρα 40, οπότε σκέψου και αποφάσισε. Εσύ ξέρεις καλύτερα.

Ήμουν καλή fashion editor το 2014, βοήθησα όσο περισσότερο μπορούσα τον κόσμο να κάνει σωστές επιλογές, δεν είπα κακιά κουβέντα για κάποια κακοντυμένη -κρατήθηκα για να μην επιβαρύνω το κάρμα μου- και δεν ξόδεψα ολόκληρους τους μισθούς μου για ρούχα και παπούτσια, οπότε αυτά εδώ μου αξίζουν. Δε συμφωνείς;

Α και για να μη νομίζεις ότι μόνο η Χριστίνα Χρόνη είναι καλό κορίτσι, θέλω και εγώ παγκόσμια ειρήνη και υγεία για όλους τους ανθρώπους και τα ζωάκια.

Η φίλη σου,

Π.Κ.

Διαβάστε ακόμα:

H Jennifer Lawrence κόβει την ανάσα στη νέα καμπάνια του Dior

Αποκλειστικό: Τι φοράει η Δούκισσα Νομικού στο αποψινό Dancing with the Stars;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα