Αυτό είναι το μυστικό για γεωμετρικά κουρέματα
Photo Credit: Instagram

Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, όταν  μιλήσαμε  με  τον Δημήτρη  Στράτο πως  φέτος η  μόδα  στα  μαλλιά  προστάζει  ίσιες  γραμμές. Παρότι πολλές  από εμάς μπορεί να θέλουμε μαλλιά με φιλάρισμα για πλούσιο όγκο, δεν μπορούμε να αρνηθούμε πως τα γεωμετρικά κουρέματα χαρίζουν πόντους στο στυλ μας, χωρίς εμείς να χρειάζεται να καταβάλουμε κάποια προσπάθεια.

Προσωπικά, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχα μακριά μαλλιά, τα τελευταία δύο έχω υιοθετήσει ένα κοντό καρέ, λίγο πιο πάνω από το ύψος του πηγουνιού. Το εν λόγω καρέ με έχει οδηγήσει άπειρες φορές στο κομμωτήριο, καθώς το μήκος που έχω επιλέξει χρειάζεται «καθάρισμα» μια φορά στον ενάμιση μήνα για να διατηρείται. Στην πιο πρόσφατη επίσκεψη μου στο κομμωτήριο όμως, έμαθα κάτι το οποίο  ανυπομονώ να μοιραστώ  μαζί σας.

Photo Crediti: Instagram γεωμετρικά κουρέματα
Photo Crediti: Instagram

Μια από τις προηγούμενες φορές που είχα πάει να διατηρήσω το μήκος, ένα λάθος του κομμωτή μου, οδήγησε το μέχρι πρότινος συμμετρικό καρέ μου, σε ένα καρέ που χρειαζόταν πολύ styling για να μην φαίνεται στραβό. Κάποιες ψαλιδιές που φαίνονταν πάνω, κάποιες τούφες που περίσσευαν κάτω και η δεξιά πλευρά ελαφρώς πιο μακριά από την αριστερή, με έκαναν να θέλω να περιμένω να μακρύνει, πρώτον και να αναζητήσω άλλον κομμωτή, δεύτερον. Πέντε μήνες μετά, αφού το καρέ  μου είχε φτάσει σχεδόν στους  ώμους και αφού είχα ζητήσει τη γνώμη φίλων και γνωστών, επισκέφτηκα έναν κομμωτή ο οποίος με κούρεψε σχεδόν «ανορθόδοξα», καθώς δεν χρησιμοποίησε καθόλου ψαλίδι αλλά μόνο ξυριστική μηχανή! Όταν τον ρώτησα γιατί μου απάντησε:

«Είναι σχεδόν αδύνατον να πετύχεις ένα γεωμετρικό κούρεμα με τη χρήση ψαλιδιού. Ότι και να κάνεις, θα φαίνονται οι ψαλιδιές και θα δημιουργούνται ανισότητες. Με την ξυριστική μηχανή δεν μπορείς να κάνεις λάθος, το κούρεμα βγαίνει ευθεία», μου είπε ο εξαιρετικός Παναγιώτης. Μα η χρήση της ξυριστικής δεν δημιουργεί ψαλίδα;

«Όταν έχεις μια καλή ξυριστική μηχανή με κοφτερά ξυράφια, η τρίχα δεν παθαίνει τίποτα. Εάν όμως πάμε να χρησιμοποιήσουμε στα μαλλιά μας την παλιά ξυριστική που έχουμε σπίτι, τότε η τρίχα κόβεται άτσαλα, κάτι που μελλοντικά δημιουργεί κόμπους στα μαλλιά». Προσωπικά, ευχαρίστησα τον Παναγιώτη για τις συμβουλές του και την εφαρμογή τους, οι οποίες επανέφεραν το καρέ μου στην κυριολεξία στα ίσια του, και ήρθα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Getty Images / Ideal γεωμετρικά κουρέματα
Getty Images / Ideal

Τώρα, ξέρετε κι εσείς το μυστικό για γεωμετρικά κουρέματα!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα