Αυτή είναι η πιο πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε για τους καλεσμένους σας τα Χριστούγεννα

Κι όμως! Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το γιορτινό τραπέζι! Αρκεί να συνδυάζεται η ραφιναρισμένη γεύση του μαύρου κοτόπουλου Νιτσιάκος με τη δημιουργική γαστριμαργική προσέγγιση του Χριστόφορου Πέσκια! Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή στο τραπέζι των γιορτών και οι καλεσμένοι σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους. Κοτόπουλο με βερίκοκα, σπανάκι και καρύδια Υλικά (3 – 4 άτομα)

  • 4 μπούτια κοτόπουλο ολόκληρα
  • 16 ξερά βερίκοκα χοντροκομμένα
  • 150 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 15 γρ. τριμμένο τζίντζερ
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 200 ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 ματσάκι φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο  Χρόνος: 50′ Εκτέλεση
  • Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και από τις 2 μεριές για να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Συμπληρώνουμε το κρασί και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τον ζωμό μαζί με την κανέλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα βερίκοκα και τα καρότα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Αμέσως μετά ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα καρύδια και το φασκόμηλο.
Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο nitsiakos.gr
 ]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα