Αυτά είναι τα λάθη που κάνετε και απομακρύνετε τον σύντροφό σας

Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ό,τι η αγάπη αρκεί για να έχει διάρκεια ένας δεσμός, ΟΜΩΣ υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνουμε και καταστρέφουμε ακόμη και την πιο δυνατή- παθιασμένη σχέση.

Διαβάστε παρακάτω τα 5 λάθη που οδηγούν στο χωρισμό.

Κάνετε συνεχώς κριτική

Μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη την κατάλληλη στιγμή ή όταν μας ζητηθεί από τον σύντροφό μας. Όταν όμως γίνεται επί καθημερινής βάσεως, άνευ λόγου και αιτίας, μόνο και μόνο για να τον ρίξουμε ψυχολογικά, να τον αλλάξουμε ή να του τονίσουμε τις αδυναμίες του τότε αυτό αποδεικνύεται βλαβερό στη σχέση. Όταν το πρόσωπο που μας αγαπάει δέχεται κριτική τότε απευθείας νιώθει απόρριψη.

Δεν τον στηρίζετε

Όταν συμβαίνει κάτι πολύ σημαντικό στη ζωή του συντρόφου μας, είτε αυτό είναι καλό, είτε είναι κακό, για παράδειγμα αλλαγή εργασίας, και εμείς αντί να τον εμψυχώσουμε ξεκινάμε την γκρίνια και τα γιατί, τότε είναι θέμα χρόνου να λήξει η σχέση. Σε κάθε επιλογή πρέπει να ξέρουμε να είμαστε κοντά σε αυτόν που αγαπάμε και να σεβόμαστε τις επιλογές του.

Του δημιουργείτε συναιοσθηματικό κενό

Αυτό συμβαίνει όταν σταματάμε να δίνουμε προσοχή στον σύντροφό μας, να μην υπολογίζουμε την γνώμη του και γενικότερα να τον βλέπουμε σαν εχθρό.

Εκπέμπετε αρνητισμό όλη την ώρα

Το πιο καταστροφικό στοιχείο σε μία σχέση, που σε βάθος χρόνου, όχι μόνο διαλύει το δεσμό αλλά και την ψυχολογία των εμπλεκομένων. Όταν είμαστε καχύποπτοι και βλέπουμε συνεχώς φαντάσματα η εμπιστοσύνη –το πιο βασικό στοιχείο μιας υγιής σχέσης- γκρεμίζεται.

Δεν μιλάτε

Η σιωπή μπορεί να είναι χρυσός αλλά σε μία σχέση είναι καταστροφική. Όταν σε έναν καυγά επιλέγουμε να σωπάσουμε και να μην πούμε όλα αυτά που μας ενοχλούν πληγώνουμε τον σύντροφό μας καθώς νιώθει απόρριψη.

Διαβάστε ακόμη: 

Celebrity News: Αυτά είναι τα νέα που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα