Adriana Lima: Αποκτήστε το σώμα της ακόμα και αν δεν έχετε πολύ χρόνο

Με το πολυσυζητημένο show της Victoria’s Secret να πλησιάζει, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στους αγγέλους της εταιρίας και κυρίως στην Adriana Lima η οποία θα φορέσει και ένα από τα φετινά Fantasy Bras αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η 33χρονη Adriana προπονείται σκληρά με τον πρώην boxer Michael Olajide Jr. τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα από 90 λεπτά τη φορά. Όπως έχει πει και η ίδια, γυμνάζεται «σαν επαγγελματίας boxer που ετοιμάζεται για μάχη».

«Είναι το μοναδικό πράγμα που κάνω για γυμναστική», λέει η Lima για το 90λεπτο πρόγραμμά της το οποίο την κάνει να ιδρώνει πολύ και να ζει στο παρόν.

Η προπόνηση της Adriana ξεκινάει με γρήγορες ασκήσεις που ακονίζουν το νου και απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά για 5-10 λεπτά. Τέτοιες ασκήσεις είναι τα jumping jacks (γρήγορο ανοιγοκλείσιμο χεριών και ποδιών) και μποξ στον αέρα με διάφορους συνδυασμούς. Έπειτα πιάνει το σκοινάκι και κάνει διάφορες ασκήσεις για 30 λεπτά (με το ένα πόδι, με τα δύο πόδια, εναλλάξ και πολλές άλλες). Συνεχίζει με 20 λεπτά ασκήσεων στο σάκο του box το οποίο είναι πολύ καλή αερόβια άσκηση. Στο τέλος, το supermodel κάνει για 40 λεπτά σπάρινγκ (που σημαίνει πως παίζει στο ρινγκ με τον προπονητή της).

Αυτό που τονίζει, όμως, η Adriana είναι πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αυτοπεποίθηση. «Ξέρετε πόσο δυνατές είστε και πόσο μεγάλη δύναμη έχετε μέσα σας. Όταν έχετε αυτοπεποίθηση (την οποία για να αποκτήσετε χρειάζεστε ένα όμορφο σώμα) δεν υπάρχουν και πολλά που μπορούν να σας ενοχλήσουν». Για το λόγο αυτό ακόμα και αν δεν έχει καθόλου χρόνο στη διάθεσή της για να γυμναστεί, η Lima κάνει ακόμα και 10 λεπτά σκοινάκι όταν κοιμούνται τα παιδιά της ή όταν βρίσκεται στα δωμάτια των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της.

lima adriana

Εμείς μιλήσαμε με τον personal trainer και kick boxing instructor Αλέξανδρο Καλαμπόκη ο οποίος σχολίασε την προπόνηση της Adriana Lima και μας έδωσε μερικά πολύ χρήσιμα tips για να αποκτήσετε το σώμα βραζιλιάνας με λίγη παραπάνω προπονησούλα και ελάχιστη προσοχή στη διατροφή σας.

1. Αν έχετε παρατηρήσει το μυαλό σας να φεύγει συνεχώς και να μην μπορείτε να ηρεμήσετε από τις πολλές σκέψεις, τότε το kick boxing και το boxing (η διαφορά τους βρίσκεται στο ότι το boxing δεν έχει κλωτσιές παρά μόνο γροθιές) είναι ιδανικό για εσάς καθώς σας βοηθάει να συγκεντρώνεστε απίστευτα. Αυτό θα σας βοηθήσει και στην υπόλοιπη ζωή σας καθώς θα μάθετε και θα συνηθίσετε να ζείτε στο παρόν.

2. Αν δεν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας κάντε έστω και 15 λεπτά σκοινάκι τα οποία θα λέγαμε πως ισοδυναμούν με 45 λεπτά τρέξιμο. Επίσης, ένα σκοινάκι μπορείτε να το έχετε πάντα μαζί σας όπου κι αν πάτε (ακόμα και στις διακοπές των Χριστουγέννων).

3. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να κάνετε γρήγορες εναλλαγές όταν γυμνάζεστε (είτε έχετε 10 λεπτά στη διάθεσή σας είτε μία ώρα). Αυτό επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και σας βοηθάει να καίτε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο. Δε χρειάζεται να ξημεροβραδιάζεστε στο γυμναστήριο. Κάντε έξυπνες ασκήσεις και ανεβοκατεβάσματα στην ένταση της προπόνησής σας και δείτε γρήγορα αποτελέσματα.

4. Μισή με μία ώρα πριν την προπόνησή σας καλό είναι να τρώτε κάτι (λίγη βρώμη, κανένα βραστό αυγό, φρούτα ή κάποιο smoothie που είναι ελαφρύ και τονωτικό).

5. Μπορείτε να κάνετε μία ατασθαλία που και που αρκεί να μην ξεχνάτε να γυμνάζεστε. Μην τα θέλετε όλα δικά σας – και καθόλου γυμναστική και γλυκά μέχρι σκασμού.

Διαβάστε ακόμα:

Μία μέρα στη ζωή μίας μπαλαρίνας: Τι τρώει κάθε μέρα;

Δέκα πράσινα λαχανικά που είναι ακόμα πιο υγιεινά από το μαρούλι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα