Adam Brown: Ο αγαπημένος σχεδιαστής του James Bond αποκαλύπτει ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού μαγιό

Ο Adam Brown θέλει οι άντρες να νιώθουν άνετα κάθε φορά που φορούν κάποιο μαγιό ή ρούχο που έχει δημιουργήσει καθώς πιστεύει πως τα ρούχα που επιλέγονται είναι μέρος των όμορφων αναμνήσεων μας. Και δεν έχει άδικο.

Κάπως έτσι μάλιστα, αποφάσισε να ξεκινήσει καριέρα ως σχεδιαστής αντρικών μαγιό με το brand του Orlebar Brown να είναι πλέον παγκοσμίως γνωστό με μερικούς top celebrities να φορούν τις δημιουργίες τους. Ο πιο γνωστός από όλους όμως είναι ο James Bond, ο οποίος φόρεσε ένα από τα μαγιό του σχεδιαστή στην ταινία Skyfall.

Ο αγαπημένος σχεδιαστής αντρικών μαγιό του πράκτορα 007 μιλάει στο Instyle.gr και μοιράζεται μαζί μας ποια είναι τα must χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα μαγιό, πως προέκυψε η συνεργασία του με τον James Bond και τι πρόκειται να δούμε στη νέα του συλλογή.

Πότε καταλάβατε πως θέλετε να κάνετε καριέρα ως σχεδιαστής αντρικών μαγιό;

Τον Φεβρουάριο του 2005, βρισκόμουν στο πάρτι γενεθλίων ενός φίλου μου στο Rajasthan και παρατήρησα πως γύρω από την πισίνα υπήρχαν καλεσμένοι, οι οποίοι φορούσαν αντρικά μαγιό που ήταν μίξη από σλιπ, βερμούδες και boxer σορτς. Παλαιότερα είχα εργαστεί σε φιλανθρωπικούς εράνους αλλά και ως φωτογράφος, ωστόσο δεν σκόπευα να γίνω σχεδιαστής μέχρι εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποίησα πως ήθελα ένα tailor made shorts για να κολυμπήσω και όχι ένα μαγιό.

Ήταν μια ανάγκη που είχατε επειδή δεν μπορούσατε να βρείτε το ιδανικό μαγιό για τον εαυτό σας;

Ναι, δεν υπήρχε τίποτα στα καταστήματα τότε που να έχει σχεδιαστεί για να κολακεύει το αντρικό σώμα. Τα κλασικά μας μαγιό είναι τόσο μοναδικά επειδή έχουν σχεδιαστεί με βάση τα παραδοσιακά tailor made παντελόνια και περιλαμβάνουν ένα ρυθμιζόμενο λουράκι στο πλάι ώστε ο κάθε άντρας να το ρυθμίζει όπως εκείνος θέλει.

Από πού αντλείτε έμπνευση;

Θέλουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να απολαμβάνουν περισσότερο τις διακοπές τους. Αυτό ακριβώς είναι που έχουμε στο μυαλό μας, έτσι όταν δημιουργούμε νέα σχέδια σκεφτόμαστε την χρήση τους, πως θα νιώθει ο πελάτης μας όταν το φορέσει και πότε θα το φορέσει. Τα ρούχα έχουν τη δύναμη να φέρνουν στο μυαλό μας τόσο δυνατές αναμνήσεις έτσι είτε πρόκειται για ένα από τα κασμιρένια πουλόβερ μας που θα συντροφεύσουν κάποιον πελάτη μας στις διακοπές του στην Ιταλία είτε ένα μαγιό που φοράει κάποιος σε ένα pool party στο Miami, εμείς θέλουμε οι άνθρωποι να νιώθουν και να δείχνουν όμορφα κάθε φορά που σκέφτονται τα ρούχα μας.

Πιστεύετε πως τα αντρικά ρούχα έχουν να κάνουν με την άνεση ή με το στιλ;

Πάντα έχει να κάνει και με τα δύο. Στην Orlebar Brown, δεν χρειάζεται να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο, καθώς εξασφαλίζουμε πως τα ρούχα μας έχουν δημιουργηθεί από τα καλύτερα υφάσματα όπως είναι το λινό και το μαλλί merino, τα οποία και προσαρμόζουμε στη συνέχεια σε διαχρονικά σχέδια.

Σχεδιάζετε για έναν συγκεκριμένο τύπο άντρα;

Σχεδιάζουμε για τους άντρες που αγαπούν την ύπαιθρο και την περιπέτεια, ωστόσο σχεδιάζουμε για κάθε τύπο άντρα, από εκείνον που αγαπά το κλασσικό στιλ μέχρι εκείνον που είναι πιο εξωστρεφής. Διαθέτουμε συνεχώς μία συλλογή με basic κομμάτια σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως είναι το λευκό λινό Giles πουκάμισο μας, αλλά και μία με τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια μας όπως είναι τα μαγιό με φωτογραφικά prints.

Ο James Bond (Daniel Craig) φόρεσε ένα από τα σχέδια σας. Μπορείτε να μας πείτε τις λεπτομέρειες πίσω από αυτή τη συνεργασία;

Όταν φόρεσε ο Daniel Craig το OB classic setter μαγιό μας στην ταινία Skyfall, ουσιαστικά επισήμανε τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο συγκεκριμένο μαγιό και τον James Bond, δηλαδή το βρετανικό στιλ και το περιπετειώδες πνεύμα. Μετά την επιτυχία που έκανε η ταινία, ξεκινήσαμε να μιλάμε με την εταιρεία EON Production, που έκανε την παραγωγή των James Bond ταινιών ώστε να δημιουργήσουμε μία νέα συλλογή, που τώρα είναι διαθέσιμη στο κατάστημα μας, στο www.orlebarbrown.com, αλλά και σε κάποια επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως.

Για ποιους λόγους οι ταινίες του James Bond αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;

Πήγαινα σε οικοτροφείο, όταν κάθε Κυριακή συνηθίζαμε να βλέπουμε ταινίες με το film club στο οποίο άνηκα. Θυμάμαι αυτή να είναι η πρώτη μου ανάμνηση από τον κόσμο του πράκτορα 007 και πόσο ενθουσιαζόμασταν όλοι μας με τις περιπέτειες του.

Συζητάμε συχνά για να κάνουμε πολλές συνεργασίες και το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι τα DNA των εταιριών να συμβαδίζουν. Φυσικά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στο να συνεργάζεσαι με έναν από τους πιο λαμπρούς τίτλους ταινιών, αλλά έχει να κάνει επίσης με τις αξίες και τα χαρακτηριστικά των ταινιών αυτών. Η αίσθηση περιπέτειας, στιλ, χιούμορ, ενθουσιασμού, ταξιδιών και τελικά προστασίας είναι μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού μαγιό;

Ένα εντυπωσιακό χρώμα, ένα ιδιαίτερο μοτίβο, μία κολακευτική φόρμα, το σωστό μήκος και ένα ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα. Όλα τα υφάσματα που έχουν δοκιμαστεί στο χλώριο ώστε να μην ξεθωριάζουν και να είναι λειτουργικά. Στην Orlebar Brown, τα μαγιό μας έχουν εγγύηση για πέντε χρόνια ώστε οι πελάτες μας να νιώθουν σίγουροι για την ποιότητα τους.

Τι πρόκειται να δούμε στην νέα σας συλλογή που είναι εμπνευσμένη από τον James Bond; Κάποιο στοιχείο;

Κάποια εύχρηστα κλασικά μας κομμάτια όπως είναι η μπλε Merino polo μπλούζα και οι εσπατρίγιες, αλλά και κάποια statement κομμάτια όπως είναι το πλισέ λινό πουκάμισο. Είτε είστε fans του James Bond είτε όχι, σίγουρα θα αγαπήσετε κάτι από τη νέα συλλογή.

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα