25η Μαρτίου στην Αθήνα: Δωρέαν είσοδος στα Μουσεία

 

Εάν η μέρα της Εθνικής μας Εορτής σας βρει στην Αθήνα, ενδώστε σε έναν πολιτισμικό περίπατο στην Αθήνα και εκμεταλλευτείτε τη δωρεάν είσοδο που προσφέρουν τρία από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας.

Μουσείο Ακρόπολης
Επισκεφτείτε το πιο πιο σύγχρονο και ιστορικό μουσείο της Αθήνας, που εκτείνεται σε 3 ορόφους. Πληροφορηθείτε για την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τους συμβολισμούς του Παρθενώνα χάρη στις ειδικές παρουσιάσεις (12 μ., 1 μ.μ. ), ενώ στο τέλος μην παραλείψετε να περάσετε από το το εκπληκτικό καφέ-εστιατόριο με την πιο ”σου-κόβει-την-ανάσα” θέα στην Ακρόπολη.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15

9 π.μ.-5 μ.μ.

 
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Ίσως ο πιο κατάλληλος προορισμός δεδομένης της ημέρας, πίσω από το αγέρωχο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην ομώνυμη πλατεία. Αυτή τη φορά προσπαθήστε να αναζήτησε πιο ιδιαίτερα εκθέματα, όπως το βόλι που τραυμάτισε θανάσιμα τον Μάρκο Μπότσαρη ή την πλώρη και την πρύμνη της ταχύτατης λέμβου του Μιαούλη.


Σταδίου 13

9 π.μ.-2 μ.μ.

 
Πολεμικό Μουσείο
Στην αυλή του θα συναντήσετε πολεμικά αεροσκάφη, ενώ διαθέτει μια πλούσια συλλογή κειμηλίων, όπλων και αντικειμένων που αφορούν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και τις επιχειρήσεις τους στο Β’ Παγκόσμιο, και στον πόλεμο της Κύπρου και της Κορέας. Στις σχετικές με την Επανάσταση του ’21 αίθουσες σε περιμένουν η «Χάρτα» του Ρήγα, επιστολές του Κολοκοτρώνη, πίνακες εμπνευσμένοι από τη τη σφαγή της Χίου και τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2
9 π.μ.-3 μ.μ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα