Πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει πως η ενοικίαση ρούχων δεν είναι και τόσο φιλική για το περιβάλλον
@marcusloke

Οι νέες τάσεις στη μόδα είναι φιλικές προς το περιβάλλον και προωθούν την βιωσιμότητα. Τα τελευταία χρόνια μεγάλη μερίδα καταναλωτών προτιμά και την ενοικίαση ρούχων ως ένα τρόπο να βοηθήσουν τη φύση να αναπνεύσει. Μια νέα ωστόσο μελέτη που δημοσιεύθηκε από το φινλανδικό επιστημονικό περιοδικό Environmental Research Letters και στην συνέχεια απο την The Guardian, αποκαλύπτει ότι είναι πιο επιβλαβής για το περιβάλλον η ενοικίαση ρούχων από την απόρριψή τους, καθώς έχει υψηλότερες κλιματικές επιπτώσεις.

@charlesdeluvio

Το κρυφό περιβαλλοντικό κόστος βρέθηκε να είναι το κόστος παράδοσης και συσκευασίας. Η ενοικίαση συνεπάγεται μεγάλο αριθμό μεταφορών μεταξύ των αποθηκών και του ενοικιαστή, ενώ το στεγνό καθάρισμα είναι επίσης επιβλαβές για το περιβάλλον.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rent the Runway (@renttherunway)

Η ενοικίαση ρούχων θεωρήθηκε ως βιώσιμη και εναλλακτική λύση που διαδόθηκε από εταιρείες όπως η «Rent the Runway», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει η Gwyneth Paltrow, και δημόσιες προσωπικότητες όπως η σύζυγος του βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson, Carrie Symonds, η οποία ενοικίασε το νυφικό της και τα ρούχα της για το συνέδριο των G7. Στο… παιχνίδι και μεγάλοι σχεδιαστές μόδας όπως ο Ralph Lauren, ο οποίος ανακοίνωσε την άνοιξη μια collection ενοικίασης ρούχων την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: thelaurenlook.com

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rent the Runway (@renttherunway)

Απ’ όλες τις επιλογές, η καλύτερη είναι να φορά κάποιος τα ρούχα περισσότερες φορές προτού τα πετάξει. Βέβαια, δεν είναι όλα αρνητικά, με τους ερευνητές να προτείνουν η ενοικίαση να γίνεται με έναν τρόπο που είναι ελαφρώς καλύτερος εάν χρησιμοποιούνται τρόποι μεταφοράς των ρούχων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ralph Lauren (@ralphlauren)

Ο πιο βιώσιμος τρόπος κατανάλωσης στον τομέα της μόδας, καταλήγει η έρευνα, είναι η αγορά λιγότερων ειδών, τα οποία φοριούνται όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα, στη λογική δηλαδή του buy less, buy better!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα