Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
zele barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Ζελέ µε Βατόµουρο

Το πιο δροσερό γλυκό των γιορτών.

Υλικά

  • 300 γρ. βατόµουρα (κατεψυγµένα)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ βατόµουρου ή φράουλας
  • 250 ml νερό
  • Για την πανακότα
  • 4 κ.σ. νερό
  • 2½ φακελάκια ζελατίνης (25 γρ.)
  • 500 ml κρέµα γάλακτος
  • 500 ml γάλα
  • Για τη διακόσµηση
  • 300 γρ. φρέσκα βατόµουρα
  • Λίγα φύλλα δυόσµου

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουµε τα βατόµουρα µε τη ζάχαρη και τα αφήνουµε να βράσουν. Αφού αρχίσει η διαδικασία του βρασίµατος, τα αφήνουµε άλλα 2 λεπτά και προσθέτουµε το νερό. Όταν βράσει, προσθέτουµε το φακελάκι µε το ζελέ. Αποσύρουµε από τη φωτιά και µόλις το µείγµα είναι χλιαρό το ρίχνουµε σε ποτηράκια. Τα αφήνουµε να φτάσουν σε θερµοκρασία δωµατίου, τα βάζουµε σε έναν δίσκο και τοποθετούµε τον δίσκο στο ψυγείο µέχρι να πήξει το ζελέ. Βάζουµε το νερό σε ένα γυάλινο µπολ, ρίχνουµε µέσα τη ζελατίνη και περιµένουµε 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουµε το µπολ µε τη ζελατίνη µέσα σε άλλο µπολ µε ζεστό νερό (για να λιώσει η ζελατίνη σε bain-marie). Εντωµεταξύ βράζουµε σε µια κατσαρόλα την κρέµα γάλακτος µε το γάλα και ανακατεύουµε, προσθέτουµε το µείγµα µε τη ζελατίνη την ώρα που πάει να φουσκώσει το γάλα και το αποσύρουµε απ’ τη φωτιά. Περιµένουµε να κρυώσει και ρίχνουµε το µείγµα στα ποτήρια αφού βεβαιωθούµε ότι το ζελέ µε το βατόµουρο έχει σταθεροποιη­θεί. Στη συνέχεια τα τοποθετούµε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρουµε, διακοσµούµε µε τα βατόµουρα και τα φύλλα δυόσµου.

Καλή επιτυχία!