Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
660x500, homepage image, tourta, sokolata, karameles, anna maria barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Τούρτα με σοκολάτα και καραμέλες

Αυτή είναι η απόλυτη συνταγή του γλυκού.

Υλικά

  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ αλάτι 
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1.1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3/4 ποτήρι γάλα
  • 4 αυγά
  • Για τη ganache 
  • 250 γρ. σοκολάτα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη διακόσμηση 
  • Σοκολατάκια μπαστούνια 
  • Πολύχρωμες καραμέλες 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

2. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

3. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το γάλα και το περιεχόμενο στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

4. Λαδώνουμε καλά  2 στρογγυλά ταψιά και τους βάζουμε μια λαδόκολλα, μοιράζουμε το μείγμα μας στα 2 ταψιά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου  λεπτά.

5. Λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

6. Μόλις κρυώσουν τα 2 κέικ τα μεταφέρουμε σε μια καθαρή επιφάνεια και τους αφαιρούμε τη λαδόκολλα από κάτω. Με ένα οδοντωτό μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού κόβουμε τις πάνω επιφάνειες (το μικρό βουναλάκι) ώστε να έχουμε επίπεδη επιφάνεια.

7. Περιχύνουμε το πρώτο κέικ με τη ganache ( σάλτσα σοκολάτας) και φροντίζουμε να πάει παντού στις άκρες, τοποθετούμε το δεύτερο κέικ από πάνω και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ganache. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

8. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο, κολλάμε γύρω- γύρω τις σοκολάτες και ρίχνουμε από πάνω τις καραμέλες τις αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!