Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
taboule

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ

Ταμπουλέ

Ήρθε η ώρα για μια διαφορετική σαλάτα.

Υλικά

  • 4 ματσάκια μαϊντανό
  • 4-5 κόκκινες ντομάτες (ώριμες)
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλό / χονδρό πλιγούρι
  • Για τη σάλτσα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το μαϊντανό, πριν τον κόψουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.

2. Κόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε κυβάκια.

3. Ανακατεύουμε όλα τα κομμένα υλικά πολύ καλά.

4. Προσθέτουμε το δυόσμο και το πλιγούρι.

5. Τα βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

6. Μόλις φουσκώσει το πλιγούρι (από τα υγρά της ντομάτας), είναι έτοιμη η σαλάτα μας για σερβίρισμα.

7. Όταν θέλουμε να τη σερβίρουμε, βάζουμε στο μπολ το μείγμα από το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.

8. Προσθέτουμε το μείγμα από το ταμπουλέ μας και η σαλάτα μας είναι έτοιμη!

9. Η σαλάτα αυτή σερβίρεται πάντα σε μπολ (μικρό ή μεγάλο).

Καλή επιτυχία!