Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
chocolate home

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Σπιτάκια Σοκολάτας

Το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας ή...

Υλικά

  • Για 2 τετράγωνα κέικ
  • 3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. κακάο
  • 1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1½ φλιτζ. γάλα
  • Για το γλάσο
  • 500 γρ. σοκολάτα
  • 400 γρ. κρέµα γάλακτος
  • Για την κρέµα ζωγραφικής
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Για τη διακόσµηση
  • Μπορείτε να χρησιµοποιήσετε τετράγωνα µπισκότα ή σοκολατένια πουράκια
  • για τη σκεπή και καραµέλες, σοκολάτες και ζαχαρωτά
  • της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση

Σε ένα µπολ κοσκινίζουµε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το µπέικιν πάουντερ. Σε µια κατσαρόλα λιώνουµε το βούτυρο µε τη σοκολάτα και προσθέτουµε τη ζάχαρη και το γάλα. Στη συνέχεια, τα προσθέτουµε στο µπολ µε το αλεύρι, ανακατεύουµε και ρίχνουµε και τα αυγά. Βάζουµε το µείγµα σε δύο τετράγωνες φόρµες, όπου έχουµε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουµε στους 200°C σε προθερµασµένο φούρνο για 40 λεπτά. Στη συνέχεια φτιάχνουµε το γλάσο λιώνοντας σε bain-marie τη σοκολάτα µε την κρέµα γάλακτος. Μόλις ψηθούν τα κέικ, τα βγάζουµε από τον φούρνο και τα αφήνουµε να κρυώσουν. Βγάζουµε τα κέικ από το ταψί και κόβουµε το πάνω µέρος ώστε να αποκτήσουν ίσια επιφάνεια. Για να φτιαχτεί η βάση του σπιτιού, κόβουµε το ένα τετράγωνο κέικ στη µέση. Τοποθετούµε το ένα κοµµάτι πάνω στο άλλο, τα κολλάµε µεταξύ τους µε γλάσο σοκολάτας και τα βάζουµε στο ψυγείο. Μόλις δούµε ότι η κατασκευή είναι σταθερή κι έχει πήξει το γλάσο σοκολάτας, περιχύνουµε το κέικ µε το υπόλοιπο γλάσο και το βάζουµε στο ψυγείο για να επιταχύνουµε τη διαδικασία στερεοποίησής του. Συνεχίζουµε κόβοντας το άλλο τετράγωνο κέικ διαγωνίως έτσι ώστε να αποκτήσουµε δύο τρίγωνα κοµµάτια, τα οποία θα γίνουν η σκεπή µας. Τα κολλάµε προσεκτικά µεταξύ τους µε το γλάσο σοκολάτας και µόλις κρυώσουν και σταθεροποιηθούν τα περιχύνουµε µε το γλάσο σοκολάτας, τα βάζουµε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά και τα στολίζουµε µε τα πουράκια και τα µπισκότα τοποθετώντας τα από κάτω προς τα πάνω. Θα χρειαστούµε δύο σειρές πουράκια ή µία σειρά µπισκότα από κάθε πλευρά. Κολλάµε τα µπισκότα και τις καραµέλες στο κάτω µέρος για να σχηµατίσουµε τα παράθυρα και την πόρτα. Αν θέλουµε, συνεχίζουµε το στόλισµα µε χρωµατιστές καραµέλες και σοκολατάκια.

tip: Μπορούµε επίσης να χρησιµοποιήσουµε µία δόση κρέµας ζωγραφικής για να κολλήσουµε τις καραµέλες πάνω στα µπισκότα ή για να φτιάξουµε λίγο χιόνι στη σκεπή. Επίσης εάν θέλουµε τα σπιτάκια µας να δείχνουν χιονισµένα, πασπαλίζουµε τη σκεπή µε λίγη ζάχαρη άχνη.

 

Καλή επιτυχία!