Συνταγή για τέλειες κρέπες

1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά,το γάλα, το αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε για 30 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το αλεύρι με το βούτυρο και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.

3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο γαι 10-15 λεπτά πριν το ψήσουμε. Ζεσταίνουμε το ειδικό τηγάνι για κρέπες ή οποιοδήποτε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε ελάχιστο βούτυρο.

4. Περιχύνουμε 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα μας και φροντίζουμε να πάει το υγρό μείγμα σε όλη την επιφάνεια. Μολις δούμε οτι ξεκολλάει τη γυρίζουμε και ψήνουμε για αλλα 10 δευτερόλεπτα.

5. Βάζουμε σε μια στογγυλή πιατέλα και επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα

6. Το μείγμα αυτό θα φτιάξει 12 κρέπες εάν χρισημοποιούμε τηγάνι με διάμετρο 26.

ΥΛΙΚΑ:

6 Αυγά
2 φλιτζάνια και 3 κ.σ. Γάλα (525 ml)
1/4 κ.γ. Αλάτι
2 κ.σ. Ζάχαρη
2 φλιτζάνια Αλεύρι (250 γρ.) για όλες τις χρήσεις
50 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα