Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
salata barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΣΑΛΑΤΕΣ

Σαλάτα Παντζάρι µε Καρότο

Μια σαλάτα για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 4 παντζάρια (τριµµένα στον τρίφτη)
  • 6 καρότα (τριµµένα στον τρίφτη)
  • 150 γρ. καρύδια τριµµένα
  • 2 λεµόνια (χυµό)
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι
  • ¼ κ.γ. κουρκουµά

Εκτέλεση

Σε ένα µεγάλο µπολ χτυπάµε καλά µε το πιρούνι το λάδι µε το λεµόνι και το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουµά, µέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα. Τοποθετούµε τη µισή ποσότητα σε ένα άλλο µπολ και βάζουµε το τριµµένο παντζάρι στο ένα και το τριµµένο καρότο στο άλλο. Ανακατεύουµε καλά, βάζουµε προσεκτικά µέσα στα ποτηράκια πρώτα το παντζάρι και µετά το καρότο και στη συνέχεια ρίχνουµε από πάνω 1 κ.γ. τριµµένο καρύδι.

Καλή επιτυχία!