Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
frouta barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

Ψητά Φρούτα στον Φούρνo

Υγιεινό και απολαυστικό.

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 κόκκινα µήλα
  • 8 ξυλάκια κανέλας
  • 3 κυδώνια (µισοβρασµένα)
  • 1 φλιτζ. φρεσκοστυµµένο πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. µέλι
  • Αλάτι
  • 3-4 βιολογικά πορτοκάλια
  • ¼ φλιτζ. γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το βούτυρο µε το λιωµένο σκόρδο. Αφαιρούµε µε το ειδικό εργαλείο το κέντρο από κάθε µήλο. Στη συνέχεια κόβουµε τα µήλα στο πάνω µέρος και αλείφουµε 1 κουταλιά από το µείγµα βούτυρου-σκόρδου. Ξαναβάζουµε το πάνω µέρος κάθε µήλου και τοποθετούµε στο κέντρο τους ένα ξυλάκι κανέλας. Τα µεταφέρουµε σε ένα µεγάλο πυρίµαχο σκεύος. Προσθέτουµε τα κυδώνια, λιώνουµε το µέλι µέσα στον χυµό πορτοκάλι και του προσθέτουµε αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουµε το µείγµα στο πυρίµαχο σκεύος και ψήνουµε για 20 λεπτά. Εντωµεταξύ, πλένουµε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τους βάζουµε τα γαρίφαλα. Μόλις έχουν περάσει τα 20 λεπτά, ανοίγουµε τον φούρνο, βάζουµε µέσα τα πορτοκάλια και τα ψήνουµε για άλλα 10 λεπτά.

Καλή επιτυχία!