Πίτσα με ελιές, ρόκα και τοματίνια

1. Για τη ζύμη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χλιαρό νερό, την μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.

2. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα.

3. Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 2 στρογγυλές ζύμες.

4. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την βάλουμε πάνω στη ζύμη.

5. Για την γαρνιτούρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C για 10 λεπτά.

6. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε λίγη σάλτσα και όλα τα υλικά εκτός από τη ρόκα. Ψήνουμε στους 200°C για 25 – 30 λεπτά.

7. Λίγο πριν σερβίρουμε πρόσθετουμε τη φρέσκια ροκα.

ΥΛΙΚΑ:

1 φλιτζάνι Χλιαρό νερό 
1/2 φακελάκι Μαγιά
1/4 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
λίγο Αλάτι
450 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα τομάτας 250 γρ. Τοματοχυμό
4 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Ρίγανη
Αλάτι
Για τη γαρνιτούρα 150 γρ. Μίνι μοτσαρελάκια 
100 γρ. Μαύρες ελιές κομένες σε ροδέλλες 
12 Τοματίνια κομμένα στη μέση 
1/2 κόκκινη Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια 
2 φλιτζάνια baby Ρόκα 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα