Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
Noodles me tsili kai mange-tout

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Noodles με τσιλι και mange-tout

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά

  • • 4 κ.σ. Λάδι καρύδας
  • • 1 Σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
  • • 40 γρ. Τζίντζερ (τριμμένο)
  • • 2 κ.σ Κόκκινο κάρυ paste
  • • 2 Καρότα κομμένα σε (julienne)
  • • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • • 1/2 φλιτζ. Mange-tout ή λεπτοκομμένα φασολάκια
  • • 150 ml. Γάλα καρύδας
  • • 2 κ.σ Σόγια σος
  • • 1 Φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • • 50 γρ. Καβουρδισμένο σουσάμι
  • • 2 Καυτερές πιπεριές τσίλι κομμένες σε ροδέλες
  • • Λίγα φύλλα κόλιαντρου για διακόσμηση
  • • 500 γρ. Noodles

Εκτέλεση

Σε ένα wok ζεσταίνουμε το λάδι ελαφρώς, ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, προσθέτουμε το κάρυ και ανακατεύουμε για αλά 2 λεπτά προσθέτουμε  τα καρότα και την πιπεριά και όσο ανακατεύουμε, περιχύνουμε με το γάλα καρύδας και τη σόγια σος, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα noodles και τα σουρώνουμε. Τα προσθέτουμε στο wok, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι, τις πιπεριές τσίλι και τα φύλλα κόλιαντρου και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!