Μουσακάς με κιμά σόγιας

Για τον κιμά σόγιας:

  1. Βράζουμε τη σόγια σε 6 ποτήρια νερό. Μόλις βράσει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και ξεπλένουμε  2-3 φορές, στραγγίζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά  και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες και τον ντοματοπολτό, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά (μπαχάρι, φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι).
  3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, δυναμώνουμε την φωτιά, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να βράσει.

 

Για το μουσακά:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °Κελσίου.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες, και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  3. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο για 25-35 λεπτά.
  4. Σε ένα πυρίμαχο τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε 2-3 στρώσεις και προσθέτουμε τον κιμά σόγιας  και στη συνέχεια τη μπεσαμέλ.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 35-45 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

• 6-7 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
• 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι

Υλικά για τον κιμά σόγιας • 2 ποτήρια σόγια για κιμά
• 6 ποτήρια νερό
• 4 κρεμμύδια (λιωμένα στο μούλτι με λίγο νερό)
• 8 κ.σ. ελαιόλαδο
• 600 γρ. ντομάτα (τριμμένη στον τρίφτη)
• 3 κ.σ. πολτό τομάτας
• 1.1/2 κ.σ. μπαχάρι
• 8-10 φύλλα δάφνης
• Αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τη μπεσαμέλ • 100 γρ. βούτυρο
• 10 κ.σ. αλεύρι
• 1 λίτρο γάλα
• Αλάτι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα