Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
lazania me kima

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Λαζάνια με κιμά

Αν αγαπάτε τα λαζάνια και τον κιμά τότε αυτή η συνταγή που τα συνδυάζει...

Υλικά

  • 1 κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κ.σ. Καλαμποκέλαιο
  • 3-4 μεγάλα Κρεμμύδια λιωμένα στο multi με λίγο νερό 
  • 500 γρ. Χυμό τομάτας 
  • αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
  • 10 φύλλα Δάφνης
  • για τη μπεσαμέλ
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 10 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι
  • για τα λαζάνια
  • 15 φύλλα λαζάνια 
  • 500 ml χυμό τομάτας 
  • Αλάτι, πιπερι 
  • 3 κ.σ. Καλαμποκέλαιο 
  • 1/2 φλιτζάνι νερό 

Εκτέλεση

1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κιμά με το καλαμποκέλαιο.

2. Προσθέτουμε στην συνέχεια το κρεμμύδι και σκεπάζουμε για 3-4 λεπτά.

3. Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα  τομάτας.

4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης και 1 φλιτζάνι νερό.

5. Σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά.

6. Σε μία άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

7. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα, ρίχνουμε το κρύο γάλα και με έναν αναδευτήρα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.

8. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να κάνει μπουρμπουλήθρες.

9. Τέλος για τα λαζάνια σε ένα πυρίμαχο ταψί 35×25 περιχύνουμε 3-4 κουτάλες απ’την σάλτσα κιμά και σκεπαζουμε με περίπου 6 φύλλα λαζάνια (ξερά).

10. Πρόσθετουμε άλλες 4-5 κουτάλες κιμά και επαναλαμβάνουμε  με αυτόν τον τροπο με τα υπόλοιπα υλικά.

11. Σε ενα μπολ βάζουμε τα 500 ml χυμό τομάτας με το αλάτι, το πιπερι, το καλαμποκέλαιο και το νερό και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε πάνω από τα λαζανια.

12. Περιχύνουμε και με την μπεσαμέλ πάνω από τα λαζάνια.

13. Βάζουμε το πυρίμαχο ταψί πάνω σε ενα μεγάλο ταψί του φούρνου έτσι ώστε αν ξεχείλισει να μην λερώσει το φούρνο και ψήνουμε στους 200° Κελσίου για 40-50 λεπτά.

Καλή επιτυχία!