Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
kourampiedes barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Κουραµπιέδες Χιονόµπαλες

Κουραμπιέδες για... χιονοπόλεμο.

Υλικά

  • 500 γρ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη (70 γρ.)
  • 1 βανίλια
  • 1 κρόκος αυγού
  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. µπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ωµά αµύγδαλα µε τη φλούδα (σε πούδρα στο µούλτι)
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη (για το τέλος)

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα µίξερ χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια για 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουµε τον κρόκο. Συνεχίζουµε το ανακάτεµα και προσθέτουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και τα αµύγδαλα σε πούδρα χτυπώντας τα στη χαµηλή ταχύτητα µέχρι να σχηµατιστεί η ζύµη. Με τη βοήθεια ενός µικρού scoop τοποθετούµε µικρές µπάλες πάνω σε ένα ταψί µε λαδόκολλα και ψήνουµε για 20 λεπτά. Εντωµεταξύ κοσκινίζουµε τη ζάχαρη άχνη σε ένα µεγάλο µπολ και συνεχίζουµε τη διαδικασία µε την υπόλοιπη ζύµη. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και είναι έτοιµοι οι κουραµπιέδες, τους τοποθετούµε ζεστούς αµέσως µέσα στο µπολ µε τη ζάχαρη άχνη, ανακατεύουµε µε τα χέρια µας πολύ προσεκτικά και τους βγάζουµε µόλις κρυώσουν. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τους υπόλοιπους.

Καλή επιτυχία!