Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
660x500 homepage image, keftedakia, anna maria barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Κεφτεδάκια με soy sauce

Ξεχάστε τα κεφτεδάκια που ξέρατε.

Υλικά

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/4 φλιτζ. φρυγανιά 
  • 1 μικρό κρεμμύδι (λιωμένο στο μούλτι) 
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ Chinese 5 spice 
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα 
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο 
  • 1 κ.σ. Red curry paste
  • 3 κ.σ. σόγια σος 
  • 1 κ.σ. νερό 
  • 70 γρ. Σουσάμι (καβουρδισμένο)

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά με τη φρυγανιά  το λιωμένο κρεμμύδι και ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι και το Chinese 5 spice.

2. Τα  ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

3. Σχηματίζουμε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε.

4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το καλαμποκέλαιο με την σάλτσα καρύ, τη σόγια σος και 1 κ.σ. νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!