Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
gingerbread barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Gingerbread Μan Cookies

Τα πιο όμορφα μπισκότα για τα Χριστούγεννα.

Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο (σε θερµοκρασία δωµατίου)
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ½ κ.γ. άσπρο πιπέρι
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 δόση κρέµα ζωγραφικής (βλ. σελ. 148-9)

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάµε το βούτυρο µε τη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ, το πιπέρι και τη βανίλια για 3-4 λεπτά, ρίχνουµε το αυγό και, µόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουµε σταδιακά το κοσκινισµένο αλεύρι και το κακάο. Η ζύµη είναι έτοιµη! Σε αλευρωµένη επιφάνεια ανοίγουµε τη ζύµη και σχηµατίζουµε τα ανθρωπάκια µε κουπ πατ. Τα τοποθετούµε σε ταψί µε λαδόκολλα και ψήνουµε για 12-14 λεπτά, ανάλογα µε το µέγεθος του κουπ πατ που έχουµε. Μόλις κρυώσουν, τα ζωγραφίζουµε µε την κρέµα ζωγραφικής.

tip: Για να κάνουµε τα κόκκινα φιογκάκια, χρωµατίζουµε λίγη κρέµα ζωγραφικής ή τη royal icing (εάν έχει περισσέψει από άλλη συνταγή) µε κόκκινο χρώµα και πάνω σε µια λαδόκολλα µε τη βοήθεια του λεπτού κορνέ σχηµατίζουµε τα φιογκάκια και τα αφήνουµε να στεγνώσουν ένα 24ωρο, τα ξεκολλάµε προσεκτικά και τα κολλάµε στα κουλουράκια βάζοντας µία σταγόνα κρέµα ζωγραφικής απ’ το κορνέ για να κολλήσουν.

(Εάν θέλουµε τα φιογκάκια να στεγνώσουν πιο γρήγορα, προσθέτουµε στην κρέµα ζωγραφικής λίγη ζάχαρη άχνη. Η royal icing στεγνώνει πιο γρήγορα.)

Καλή επιτυχία!