Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
garides me ginger baroug

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Γαρίδες με τζίντζερ

Ένας πολύ εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φευτείτε τις γαρίδες.

Υλικά

  • 4-6 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 600 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες)
  • 70 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα καλαμποκέλαιο και τηγανίζουμε τις μισές γαρίδες. Αποσύρουμε και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες. Μόλις έχουν ψηθεί όλες οι γαρίδες, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ και στη συνέχεια το χυμό, το ξύσμα από λάιμ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε ποτηράκια πάνω από λίγο ρύζι basmati. Διακοσμούμε με λίγα chives.

Καλή επιτυχία!