Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
garides me saltsa

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Γαρίδες με τσίλι και ρίγανη

Υλικά

  • 6 κς. Ελαιόλαδο 
  • 1 Κρεμμύδι (λιωμένο στο μούλτι με λίγο νερό)
  • Αλάτι 
  • 1/2 κς. Ζάχαρη 
  • 1κς. Ρίγανη 
  • 500 γρ. Σάλτσα τομάτας
  • 1/2 φλιτζ. Νερό 
  • 700 γρ. Γαρίδες

Εκτέλεση

1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα τομάτας, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 20 λεπτά περίπου.

2. Μετακινούμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος και αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο στους 230° για περίπου 15 λεπτά  ή μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.

3. Στη συνέχεια προσθετουμε τις σουρωμένες γαριδες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!