Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
galopoula barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΡΕΑΣ

Γαλοπούλα µε Λαχανάκια Βρυξελλών

Το πιο υπέροχο πιάτο για το γιορτινό τραπέζι!

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα (4-5 κιλά)
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 µήλο
  • 1 λεµόνι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1½ φλιτζ. φρεσκοστυµµένο πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
  • 500 ml νερό
  • Αλάτι
  • 4 κρεµµύδια (ξεφλουδισµένα και πλυµένα)
  • 3 κ.σ. πιπέρι σε κόκκους
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών

Εκτέλεση

Γεµίζουµε τη γαλοπούλα µε τα πορτοκάλια, τα οποία έχουµε κόψει στα τέσσερα, βάζουµε το µήλο ολόκληρο, το λεµόνι κοµµένο στα τέσσερα, τα 2 κρεµµύδια, τις κανέλες και µε έναν σπάγκο δένουµε τα πόδια της γαλοπούλας σφιχτά, τη βάζουµε στην ειδική γάστρα µε καπάκι και την περιχύνουµε µε τον χυµό πορτοκάλι, το κρασί, το νερό και το αλάτι. Ρίχνουµε τα υπόλοιπα κρεµµύδια, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, σκεπάζουµε και ψήνουµε στους 200°C για περίπου 4 ώρες. Εντωµεταξύ βράζουµε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε αλµυρό νερό, τα σουρώνουµε και τα σοτάρουµε ελαφρώς µε λίγο ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία!