Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
perka, anna maria barouh, fournos

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Φιλέτο πέρκα στο φούρνο

Αν σας αρέσουν τα ψάρια, μη χάσετε αυτό το φιλέτο πέρκας.

Υλικά

  • 600γρ. πέρκα
  • 60γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασσο(chives) ή 2 αποξηραμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° Κελσίου.

Βάζουμε την πέρκα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια για να πάει παντού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και το σχοινόπρασο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 12-15 λεπτά ή μέχρι να βράσει ελαφρώς η κρέμα.

Καλή επιτυχία!