Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
brownies barouh

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Chocolate Βrownie Τrees

Brownies που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!

Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 6 αυγά
  • Λίγες κόκκινες καραµέλες
  • 8 πουράκια σοκολάτας ή 8 µακρόστενα σοκολατάκια
  • Για την ganache
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 ml κρέµα γάλακτος
  • 1 δόση κρέµα ζωγραφικής (βλ.σελ.255)
  • χρωµατισµένη με πράσινο χρώµα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουµε το βούτυρο µε τη σοκολάτα. Σε ένα άλλο µπολ βάζουµε τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε το µείγµα µε τη σοκολάτα και συνεχίζουµε να ανακατεύουµε πολύ καλά πριν προσθέσουµε τα αυγά ένα ένα. Βάζουµε το µείγµα σε ένα παραλληλόγραµµο ταψί περίπου 30×24, στο οποίο έχουµε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουµε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.

Εντωµεταξύ σε µια κατσαρόλα λιώνουµε την κρέµα γάλακτος µε τη σοκολάτα, ανακατεύουµε καλά για να ενωθούν και τις αφήνουµε στην άκρη για να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει το brownie, το κόβουµε στη µέση (απ’ τη µακρόστενη πλευρά) για να αποκτήσουµε 2 παραλληλόγραµµα 12×30 εκ. Mε τη βοήθεια ενός χάρακα θα µετρήσουµε 6, 18 και 30 εκ. στην κάτω πλευρά κάθε κοµµατιού (12χ30) και στην πάνω θα µετρήσουµε 12 και 24 εκ. Κόβουµε χρησιµοποιώντας έναν χάρακα και µε αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουµε 4 τρίγωνα από την κάθε πλευρά x 2 (σύνολο 8 τρίγωνα). Θα τα βάλουµε πάνω σε µια σχάρα και θα τα περιχύσουµε µε την ganache. Μόλις κρυώσουν, θα τα διακοσµήσουµε µε την πράσινη κρέµα ζωγραφικής και µε τις καραµέλες. Στην κάτω πλευρά θα βάλουµε ένα µπισκότο πουράκι ή ένα µακρόστενο σοκολατάκι.

Καλή επιτυχία!