Anna Maria Barouh: Food Factory
Anna Maria Barouh
hionompales gefsi fraoula

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΛΥΚΑ

Χιονόµπαλες µε Γεύση Φράουλας

Το πιο διασκεδαστικό γλυκό ever!

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γλυκόζη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 180 γρ. άσπρη σοκολάτα
  • 2 κ.σ. essence φράουλας
  • 1 σταγόνα κόκκινο χρώµα ζαχαροπλαστικής
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη (για πασπάλισµα)

Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα µε χοντρό πάτο βάζουµε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το βούτυρο και περιµένουµε να ζεσταθούν. Σε ένα µπολάκι βάζουµε κρύο νερό και βουτάµε τα φύλλα ζελατίνης για να µουλιάσουν. Ανακατεύουµε το µείγµα µας συνέχεια, για περίπου 4-5 λεπτά, µέχρι να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη. Όταν δούµε ότι το µείγµα αρχίζει και κολλάει ελαφρώς στα τοιχώµατα της κατσαρόλας (χωρίς να σταµατήσουµε το ανακάτεµα), βάζουµε τα φύλλα ζελατίνης ένα ένα, ανακατεύουµε και αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Σε αυτό το σηµείο ρίχνουµε µέσα την ψιλοκοµµένη σοκολάτα και ανακατεύουµε συνέχεια µέχρι να γίνει το µείγµα οµοιόµορφο. Προσθέτουµε την essence και το χρώµα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύουµε και ρίχνουµε το µείγµα σε ένα τετράγωνο ταψί 20χ20, στο οποίο έχουµε βάλει 2 λαδόκολλες σε σχήµα σταυρού, τη µία πάνω από την άλλη. Λαδώνουµε το ταψί και τις κόλλες ενδιάµεσα για να τις σταθεροποιήσουµε. Αφήνουµε το ταψί να κρυώσει και το βάζουµε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Την επόµενη µέρα βγάζουµε το ταψί και κόβουµε µε µεγάλο µαχαίρι του ψωµιού µεγάλες λωρίδες. Κόβουµε στη συνέχεια τις λωρίδες σε µικρά τετράγωνα κοµµάτια και τα βουτάµε αµέσως στη ζάχαρη άχνη. Τα βάζουµε µέσα σε µεσαίο προς µεγάλο συρµάτινο κόσκινο, τα τινάζουµε για να αφαιρέσουµε την περιττή ζάχαρη άχνη και είναι έτοιµα για σερβίρισµα.

Καλή επιτυχία!