Ζωή Λάσκαρη: Αγνώριστη σε ηλικία 17 ετών – Σπάνια φωτογραφία
Ζωή Λάσκαρη
Credit: Finos Film

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της “χρυσής εποχής” ελληνικού κινηματογράφου. Το πηγαίο ταλέντο της, η σπάνια ομορφιά της και η πληθωρική της παρουσία συνέθεσαν ένα εκρηκτικό μείγμα που αποτυπώθηκε με αστραφτερό τρόπο στο πανί.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη. Γονείς της ήταν ο αξιωματικός Κωνσταντίνος Κουρούκλης και η καλλονή Αφροδίτη Μπακοπούλου. Δυστυχώς η αξέχαστη ηθοποιός έχασε και τους δύο πολύ νωρίς. Τον πατέρα της όταν ήταν οκτώ μηνών και τη μητέρα της όταν ήταν επτά ετών. Μεγάλωσε με τους γονείς της μητέρας της στη Θεσσαλονίκη.

 Έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών το 1961, στην ταινία «Ο Κατήφορος» και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο, χωρίς να έχει καμία εμπειρία. Δυο χρόνια πριν, είχε γίνει γνωστή με τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», που είχε κερδίσει στα καλλιστεία. Η ερμηνεία της στον «Κατήφορο» καθήλωσε το ελληνικό κοινό, το οποίο της πρόσφερε το διαβατήριο για μία λαμπρή καριέρα, χέρι-χέρι με τον Φίνο και τον Δαλιανίδη. 

Έμεινε 14 χρόνια στη Φίνος Φιλμ, και μόνο δύο από τις ταινίες της δεν ήταν σκηνοθετημένες από τον Γιάννη Δαλιανίδη. Έπαιξε σε μια σειρά από κοινωνικά δράματα, επιτυχημένες κωμωδίες και λαμπερά μιούζικαλ, πάντα ως πρωταγωνίστρια. Είναι η μόνη ηθοποιός στον κινηματογράφο που συνεργάστηκε μόνο με μία εταιρεία παραγωγής σε όλη την κινηματογραφική καριέρα της. Συνολικά έπαιξε σε 22 ταινίες της Φίνος Φιλμ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

Από τη σελίδα ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ !!! στο Facebook αλιεύσαμε μια σπάνια φωτογραφία. Η 17χρονη τότε Ζωή Λάσκαρη ποζάρει στον φακό και είναι πραγματικά αγνώριστη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα