Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία, στην οποία η Τζένη Καρέζη και ο Σπύρος Φωκάς ποζάρουν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ελληνογαλλικής ασπρόμαυρης ταινίας νουάρ “Une Balle Au Coeur («Μια σφαίρα στην καρδιά»).
Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:
“Η Τζένη Καρέζη και ο Σπύρος Φωκάς σε στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ελληνογαλλικής ασπρόμαυρης ταινίας νουάρ “Une Balle Au Coeur («Μια σφαίρα στην καρδιά»), η οποία αποτελεί τη μοναδική εμφάνιση της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού στον διεθνή σινεμά . Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γάλλος δημιουργός Ζαν-Ντανιέλ Πολέ, ο οποίος είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα το 1962 για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ Μéditerranée («Μεσόγειος»). Γοητευμένος από τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό και την ατμόσφαιρα του τόπου, τον χαρακτήρισε αργότερα ως «δεύτερη, ανεξάντλητη πατρίδα» του.
Την ίδια χρονιά, στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ “Βάσσες” στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, γνωρίζεται με τον Κώστα Φέρρη, ο οποίος τον εισάγει στον ελληνικό πολιτισμό και τον εμπνέει να επιστρέψει δύο χρόνια αργότερα στην Ελλάδα, για να συνεργαστούν στην παραπάνω ταινία. Το σενάριο γράφει ο συγγραφέας Πιερ Καστ, η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ την παραγωγή αναλαμβάνουν η γαλλική CMS και η ελληνική Lebesis Films του θεατρικού παραγωγού και στενού φίλου της Τζένης Καρέζη, Γιώργου Λεμπέση. Στο καστ συμμετέχει ένας ξεχωριστός θίασος σημαντικών ηθοποιών: Βασίλης Διαμαντόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας, Δημήτρης Μυράτ, Αρτέμης Μάτσας, Ζαννίνο, Νίκος Φέρμας και φυσικά ο Σπύρος Φωκάς. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται το καλοκαίρι του 1965 στην Αθήνα, την Τρούμπα, τους Δελφούς, τη Σκύρο και τη Σικελία.
Αν και η ταινία δεν σημειώνει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, όταν προβάλλεται στη Γαλλία στις 23 Φεβρουαρίου 1966 ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά της πλάνα και την κιν/φική αύρα της Καρέζη, που κυριολεκτικά λάμπει στην οθόνη. Η ταινία θεωρούνταν για χρόνια χαμένη, μέχρι το 2018, όταν εντοπίστηκε και αποκαταστάθηκε από τη Γαλλική Ταινιοθήκη.
Το 2020, χάρη στην πρωτοβουλία της Carousel Films, προβλήθηκε ξανά στα θερινά σινεμά της Αθήνας, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να την ανακαλύψει. Η συμμετοχή της Τζένης σε αυτή τη διεθνή παραγωγή υπήρξε ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της δυναμικής και του εκτοπίσματός της, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις”.