Η κρυφή κόρη του θρύλου της jazz, Louis Αrmstrong, αποκαλύπτεται!
Little Satchmo/filmfestival.gr

Ο Louis Αrmstrong έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1971, λίγο πριν κλείσει τα εβδομήντα του χρόνια. H αντίληψη που είχε επικρατήσει τότε ήταν ότι αυτή η ιδιοφυία της τζαζ, αλλά και μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, δεν είχε αφήσει απογόνους. Η ταινία «Η μικρή Σάτσμο» του John Alexander μας δείχνει πως τα πράγματα είναι κάπως… διαφορετικά.

Η ιδιωτική ζωή του θρυλικού μουσικού συμπεριλάμβανε ένα πρόσωπο μυστικό: ήταν πατέρας μιας κόρης που υπεραγαπούσε, αλλά δεν αναγνώρισε ποτέ δημόσια. Σήμερα, πενήντα χρόνια μετά τον θάνατό του μια γυναίκα που καταδικάστηκε σε μια κρυφή ζωή σπάει για πρώτη φορά τη σιωπή, συνυπογράφοντας το σενάριο αυτού του απρόσμενου, συναρπαστικού ντοκιμαντέρ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Εκεί, βρέθηκε και η κόρη του Louis Αrmstrong, Sharon Preston-Folta.

Little Satchmo/filmfestival.gr

«Έμεινα κρυφό παιδί επειδή ο πατέρας μου παρέμεινε παντρεμένος με την τέταρτη γυναίκα του. Εκείνη έδειξε την επιθυμία να με υιοθετήσει, αλλά φυσικά η μητέρα μου δεν θα το επέτρεπε. Επομένως ο συνδυασμός αυτών των δύο ήταν οι βασικότεροι λόγοι. Δεν μπορούσα να είμαι αναγνωρισμένο παιδί γιατί αυτό σήμαινε πως ο Louis Αrmstrong θα έπρεπε να αναγνωρίσει και την σχέση του με την μητέρα μου», είπε η ίδια.

Η Sharon, που γεννήθηκε το 1955, ήταν ο καρπός της σχέσης του star της Jazz με την αιώνια ερωμένη του (αλλά ποτέ σύζυγό του), την Lucille Preston, χορεύτρια του θρυλικού Cotton Club στο Χάρλεμ. Η σχέση αυτή κράτησε για μια εικοσαετία περίπου και έληξε μόνο με τον θάνατό του.

«Σε όλη μου τη ζωή είχα θυμό για τους γονείς μου που δεν με σκέφτηκαν την στιγμή που αποφάσισαν να χωρίσουν. Αυτή η ταινία ήταν η ευκαιρία για εμένα να πω την δική μου πλευρά της αλήθειας. Το σημαντικότερο μάθημα που πήρα ήταν να λάβω υπόψη μου τις πραγματικές συνθήκες εκείνης της εποχής: το γεγονός ότι ήμασταν αφροαμερικανικής καταγωγής στην δεκαετία του ’50 και ’60. Τι ότι υπήρχε κοινωνική πίεση. Επίσης με βοήθησε να μάθω ποια είμαι εγώ η ίδια, ποιοι ήταν οι γονείς μου και να τους συγχωρέσω μέσα μου για όλα», εξήγησε η Sharon.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα