Μαρίνα Καλογήρου: Ένα ανήσυχο πνεύμα

Ακολουθεί πάντα το ένστικτό της. Η Μαρίνα Καλογήρου είναι αυτό που λέμε ήρεμη δύναμη και ετοιμάζεται να ταράξει τα τηλεοπτικά νερά με… «Κομάντα και Δράκους». Η ηθοποιός, που έγινε πιο γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό από τον ρόλο της Ελλης Λαμπέτη στη σειρά «Η τελευταία παράσταση», αλλά και από εκείνον της Χριστίνας στο «Αν…», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στον κινηματογράφο, μας μιλά εν μέσω γυρισμάτων στην όμορφη Κρήτη.

Θα σε δούμε στη νέα σειρά του Mega, «Κομάντα και Δράκοι». Τι χαρακτήρα υποδύεσαι και ποια είναι η υπόθεση;

Σε ένα χωριό της Κρήτης φτάνει ένα μικρό αγόρι από την Αθήνα που έχει ένα ιδιαίτερο χάρισμα και σιγά σιγά ανακαλύπτει ότι ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να κατευνάσει τη μυστήρια δύναμη που κυβερνά τον τόπο, μια ανεξέλεγκτη αόρατη δύναμη που επιδρά παράξενα στους κατοίκους του χωριού και ξυπνά μίση και πάθη του παρελθόντος… Είναι μια νεανική μεταφυσική περιπέτεια μυστηρίου, πολύ πρωτότυπη, με δράση και δυνατά μηνύματα. Εγώ θα είμαι η Ιρις, μια γυναίκα με μεταφυσικές ανησυχίες που βοηθάει αυτό το αγόρι να συνειδητοποιήσει τη δύναμη που κρύβει μέσα του και τον πατέρα του να αποδεχθεί αυτό το ιδιαίτερο χάρισμα του γιου του.

Εσύ έχεις μεταφυσικές ανησυχίες;

Εμένα αυτό είναι το πεδίο μου! (γέλια) Με ενδιαφέρει τόσο πολύ το μετά το φυσικό, δηλαδή ό,τι βρίσκεται πέρα από αυτό που βλέπουν τα μάτια μας και αντιλαμβάνεται ο νους μας. Ο,τι έχει να κάνει με τους μυστικούς χώρους της ψυχής, της πνευματικότητας, της καρδιάς.

Ηταν συνειδητή η απουσία σου από την τηλεόραση για τόσα χρόνια; Τι σε έκανε να πεις ναι σε αυτήν τη δουλειά;

Πάντοτε ακολουθώ το ένστικτό μου. Και στη δουλειά μου αλλά και στη ζωή μου. Πηγαίνω εκεί που νιώθω καλά. Μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο αυτό, αλλά στην ουσία είναι πολύ απλό. Εκτιμώ πολύ τον Θοδωρή Παπαδουλάκη και το σενάριο είναι υπέροχο.

Ο Θοδωρής Παπαδουλάκης υπογράφει και τη σκηνοθεσία της σειράς και έχει συνδέσει το όνομα του με «Το Νησί», την πιο επιτυχημένη και ακριβή παραγωγή της ιδιωτικής τηλεόρασης. Να περιμένουμε κάτι ανάλογο;

Εγώ αυτό αισθάνομαι. Μιας και το σενάριο είναι του ίδιου και έχει πολύ μεγάλη προσωπική σχέση με αυτό. Εμείς νιώθουμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ σπουδαίο.

Ποια άλλα ονόματα θα δούμε στους βασικούς ρόλους;

Τον Βασίλη Μπισμπίκη, τον Γιάννη Ζουγανέλη, την Ελένη Φιλίνη, την Αναστασία Τσιλιμπίου και πολλούς άλλους, κυρίως τους πρωταγωνιστές μας, που είναι όλοι μικρά παιδιά!

Είναι εύκολη η συνεργασία με τα παιδιά;

Είναι πρωτόγνωρη για μένα. Εχω διδάξει παιδιά, αλλά δεν έχω βρεθεί ποτέ ξανά μαζί τους στη σκηνή ή την κάμερα. Εχω εντυπωσιαστεί! Πολλές φορές τα χάνω με τον αυθορμητισμό και τις ικανότητές τους. Είναι απρόβλεπτα και πρέπει να είσαι σε απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση! Και φυσικά είναι τρομερά ευχάριστο!

Πώς είναι τα γυρίσματα στην Κρήτη;

Είναι “φυσικά”, ανθρώπινα και πολύ δημιουργικά. Είναι συνδυασμός της ομορφιάς του τόπου με τις εκρηκτικές εμπνεύσεις του σκηνοθέτη μας! Είναι ευλογία…

Υπάρχει κάποια ξένη σειρά με την οποία κόλλησες;

Οχι. Δεν έχω δει ποτέ καμία.

Οι προηγούμενοι μήνες ήταν δύσκολοι για τον χώρο του θεάματος. Πώς βίωσες αυτή την κατάσταση;

Με πίστη. Οτι από όλα μαθαίνεις κάτι σημαντικό. Εψαχνα μέσα μου αυτές τις απαντήσεις και προσπαθούσα να κάνω το καλύτερο.

Η τελευταία σου ταινία ήταν ο «Καζαντζάκης». Κινηματογραφικά θα σε δούμε σύντομα ξανά;

Δεν ξέρω, δεν ετοιμάζω κάτι για τον κινηματογράφο. Εκτός από μια δική μου, μικρού μήκους ταινία, που τη σκηνοθέτησα αλλά δεν παίζω η ίδια. Λέγεται «Ο Κανένας».

Τι πραγματεύεται;

Το θέμα που με απασχολεί γενικότερα στη ζωή μου, στον κόσμο, στην κοινωνία: το πώς ο άνθρωπος καταστρέφει τον Θεό. Πώς ο άνθρωπος καταστρέφει το Θαύμα. Στην ταινία διαπραγματεύομαι κάποιες ποιότητες αυτού του Θαύματος. Ο άνθρωπος φέρει την καταστροφή σε όλα τα επίπεδα. Στο υλικό επίπεδο, καταστρέφει τη φύση. Σε πνευματικό επίπεδο, καταστρέφει τον εαυτό του ορίζοντας Θεό του το χρήμα και χάνοντας την ουσία της ύπαρξής του. Σε κοινωνικό επίπεδο, πράττοντας με ένα τεράστιο Εγώ –εγώ, η καριέρα μου, τα παιδιά μου, η οικογένειά μου– και αγνοώντας την ενότητά του με όλα όσα υπάρχουν.

Βλέπεις τον εαυτό σου μελλοντικά να συμμετέχει πιο ενεργά στη σκηνοθεσία;

Δεν ξέρω, δεν νομίζω. Αυτή η ταινία έγινε σαν από μόνη της. Ηταν η ανάγκη μου να μιλήσω για αυτό. Δεν νιώθω ότι σκηνοθέτησα ακριβώς, απλώς έκανα αυτό που ήταν να γίνει.

Για τους ηθοποιούς η γκάμα των ρόλων που μπορούν να υποδυθούν περιορίζεται όσο μεγαλώνουν. Σε φοβίζει αυτό;

Αλήθεια; Δεν το ήξερα αυτό. Μα γιατί; Μάλλον γιατί η νεανική ενέργεια είναι πιο «εμπνευστική»! Οχι, δεν με φοβίζει. Εχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη ζωή.

Ηθοποιός, χορεύτρια, δασκάλα υποκριτικής και χορού. Τι άλλο θα ήθελες να προσθέσεις σε αυτήν τη λίστα;

Τα τελευταία χρόνια κάνω πολλά πράγματα. Και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Εχω δημιουργήσει μια ομάδα, την Oneness Act, και όλοι μαζί ονειρευόμαστε και κάνουμε πράξη πολλά καλλιτεχνικά, και όχι μόνο, projects.

Ενα από αυτά τα projects είναι το Bing Bang High School. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα της εκπαίδευσης στη φύση και τι διαφορετικό θα προσφέρει στα παιδιά;

Η ιδέα αυτή είναι της Βέτας Γεωργιάδου. Μιας αληθινής δασκάλας που πιστεύει ότι η φύση μπορεί να διδάξει στον άνθρωπο όλα όσα χρειάζεται να ξέρει και ότι τα παιδιά πρέπει, πριν μάθουν να κάνουν, να μάθουν να είναι. Αυτό το σχολείο ακολουθήσαμε με τον γιο μου και τώρα σχεδιάζουμε τη συνέχειά του στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κρήτη!

Η μόρφωση είναι το σημαντικότερο εφόδιο για ένα λιγότερο αβέβαιο μέλλον. Ως μαμά είσαι αυστηρή με τον γιο σου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα;

Οχι καθόλου. Πιστεύω ότι ένα παιδί που αναπτύσσει αξίες, αυτογνωσία και ομαδικότητα μαθαίνοντας να είναι δημιουργικό και ευέλικτο, μπορεί να ανταποκριθεί ανάλογα σε κάθε νέα πρόκληση.

Εμείς οι γυναίκες κουβαλάμε πολλά στην τσάντα μας. Ποιο είναι το καλλυντικό που δεν λείπει ποτέ από τη δική σου;

Το κραγιόν.

Casual outfits ή elegant chic εμφανίσεις;

Μόνο casual… Παραcasual. (γέλια)

Φωτογραφίες: Νίκος Κουστένης

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα