Zendaya: Η ηθοποιός, τραγουδίστρια και νέα πρέσβειρα της Lancôme αποκαλύπτει το μυστικό για μία λαμπερή επιδερμίδα

Φήμες λένε ότι συχνά επιμελείσαι μόνη σου τα μαλλιά και το μακιγιάζ σου για μια εμφάνιση στο κόκκινο χαλί. Αληθεύει;

Αυτό είναι αλήθεια. Κυρίως το makeup. Πάντα αποτελούσε ένα είδος χόμπι για εμένα. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με αυτό, γιατί μπορώ να το «σβήσω» ανά πάσα στιγμή. Επίσης, δεν πρόκειται να έχω αυτά τα μαλλιά για πάντα – η περούκα βγαίνει όταν επιστρέφω σπίτι. Έχω κάνει λάθη, όμως ήταν πάντα στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης.

Άρα δεν μετανιώνεις για τις επιλογές σου;

Πρέπει απλώς να τις δεχτείς. Αν και είμαι ευγνώμων που δεν χρειάστηκε να αλλάξω τα φρύδια μου, όταν η μόδα πρόσταζε να είναι λεπτά. Τα ήθελα πάντα μεγάλα και πυκνά. Θυμάμαι την ημέρα πριν ξεκινήσω στην έβδομη τάξη, πήγα να μου βγάλουν τα φρύδια και έφυγα με το ένα τετραγωνισμένο και το άλλο πιο στρογγυλό. Φαίνονταν τόσο λεπτά, που η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σπάσει. Έκλαιγα γιατί ήταν μια μέρα πριν από την έβδομη τάξη. Κι αυτό ήταν μεγάλη υπόθεση! Έλεγα «Μαμά, μου χάλασαν τα φρύδια!» και εκείνη μου έλεγε «Θα μεγαλώσουν ξανά, Zendaya, ηρέμησε.» Αλλά εγώ δεν άκουγα τίποτα.

Ας μιλήσουμε για το δέρμα σου. Πραγματικά λάμπεις στις selfies σου.

Αυτό οφείλεται στον ήλιο. Καθίστε μπροστά του και αφήστε τις ηλιαχτίδες να σας χτυπούν. Φυσικά, πρέπει να έχετε και μια πολύ ενυδατωμένη επιδερμίδα. Και πώς διατηρείς το δέρμα σου φρέσκο καθημερινά; Το να φοράς αντηλιακό είναι το Νο 1. Επίσης, βρίσκω θεραπευτικό να περιποιούμαι το πρόσωπό μου και να κάνω αυτά τα έξτρα βήματα: καθαρισμό, τόνωση με οκτώ διαφορετικά προϊόντα, μετά ένα σπρέι, μια sheet μάσκα και μια μάσκα αργίλου. Είναι η αυτοφροντίδα μου.

Ο όρος «αυτοφροντίδα» χρησιμοποιείται πολύ τελευταία. Πώς θα τον περιέγραφες;

Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο διαλογισμού και χαλάρωσης. Προσωπικά, δυσκολεύομαι πολύ να κάτσω κάπου και να προσπαθήσω να καθαρίσω το μυαλό μου. Πολλοί λένε ότι είμαι τρελή, αλλά βλέπω την ταινία Harry Potter μια φορά την ημέρα. Για κάποιο λόγο με ηρεμεί. Μου λένε «Θεέ μου, πάλι Harry Potter;» και τους απαντώ «Μην έρθετε στο σπίτι μου, αν δε θέλετε να το δείτε, γιατί θα παίζει».

Πρόσφατα μετακόμισες. Είσαι σε μια συνεχή διάθεση παραμονής στο νέο σπίτι;

Ναι! Με ρωτούν «Θέλεις να πας διακοπές να χαλαρώσεις;» Όχι! Δεν θέλω να μπω σε ακόμα ένα αεροπλάνο. Θέλω απλώς να μείνω στο σπίτι μου. Είναι ωραίο να έχεις τον δικό σου χώρο και να ελέγχεις την ενέργεια που μπαίνει και βγαίνει από αυτόν. Με ενδιαφέρει πολύ το φως και οι μυρωδιές στον αέρα. Επίσης, τις τελευταίες μέρες οργανώνω το μπουντουάρ μου. Όλα πρέπει να βρουν τον χώρο τους. Όλα τα Lancôme κραγιόν μου είναι στοιχισμένα σε μια ειδική θήκη με τα καπάκια προς τα πάνω. Είναι τόσο χαριτωμένα.

Ήταν τόσο διασκεδαστικό να σε βλέπουμε να έρχεσαι μόνη σου στο κόκκινο χαλί. Είχες πάντα τόση αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση θέλει χρόνο. Πολλοί θα πουν «Γιατί δεν αγαπάς απλά τον εαυτό σου;» ή «Γιατί δεν νιώθεις καλά με εσένα;», αλλά όλα αυτά είναι πιο εύκολα στα λόγια από ό,τι στην πράξη. Το να μεγαλώσεις και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου παίρνει χρόνο. Και όλοι το καταφέρνουμε. Η μητέρα μου ένιωσε καλά και σίγουρη για τον εαυτό της στα 50 της. Μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Απλώς μη βιάζεστε. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει πράγματα και δεχτείτε ότι δεν πειράζει να σας πάρει περισσότερο χρόνο από ό,τι σε άλλους.