Υπάρχει μια διαδικασία που κάνει τις μπούκλες πιο ελαστικές και τέλειες από ποτέ!

Aν πιστεύετε ότι είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσετε τις τέλειες μπούκλες, τότε τα tips που συγκεντρώσαμε θα σας αλλάξουν γνώμη.

Σας έχουμε τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές και οδηγίες για ελαστικές μπούκλες.

Το πρώτο βήμα για να πετύχετε αυτές τις ζωηρές μπούκλες είναι να ξεκινήσετε την προστασία σωστά από την αρχή. Εφαρμόστε σε φρεσκολουσμένα και νωπά μαλλιά μια ποσότητα leave-in conditioner που δεν ξεβγάζεται και χωρίστε τα μαλλιά σας σε 4 τμήματα, ώστε να μπορείτε να τα διαχειριστείτε πιο εύκολα. Στη συνέχεια, χωρίστε το κάθε τμήμα σε μικρότερα μέρη. Κάθε τμήμα από τα 4 θα πρέπει να μπορεί να δημιουργήσει 6 με 10 στριφτές κοτσίδες. Πριν ξεκινήσετε να στριφογυρίζετε την κάθε τούφα, απλώστε έξτρα στα μαλλιά μια κρέμα ή κάποιο προϊόν styling για μπούκλες ώστε να είναι πιο έντονες. Στο σημείο αυτό στριφογυρίστε την κάθε τούφα μόνη της και μετά με μια άλλη και δέστε τις μαζί στην άκρη. Στη συνέχεια στεγνώστε τις με μια φυσούνα ή αφήστε τις να στεγνώσουν φυσικά για ένα βράδυ.

Αν το επόμενο πρωί αισθάνεστε τα μαλλιά σας έστω και λίγο νωπά, μην τα λύσετε. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς, ώστε όταν τα λύσετε να μην φριζάρουν. Όταν στεγνώσουν τελείως, λύστε τις κοτσίδες και καθώς τις χτενίζετε απαλά με τα χέρια σας, τοποθετήστε στα μαλλιά ένα ανάλαφρο έλαιο. Τέλος, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια για να δώσετε στα μαλλιά σας το επιθυμητό σχήμα και να φανούν καλύτερα οι μπούκλες και είστε έτοιμη!

Για να διατηρήσετε τις μπούκλες σας τέλειες μέχρι το επόμενο λούσιμο, το κλειδί είναι να τα προστατεύετε σωστά όταν κοιμάστε. Φορέστε ένα μεταξένιο ή σατέν σκουφάκι σαν αυτά που φοράτε στο μπάνιο όταν δεν θέλετε να βρέξετε τα μαλλιά σας. Επίσης, μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας μια χαλαρή αλογοουρά και να τα καλύψετε με το σκουφάκι και το πρωί να εφαρμόσετε ένα έλαιο μαλλιών ώστε να αναζωογονηθούν οι μπούκλες σας, χωρίς να τις χτενίσετε με τα χέρια σας για να μη φριζάρουν. Τέλος, αν θέλετε να κάνετε το ένα βήμα παραπάνω, μπορείτε να επενδύσετε σε σατέν ή μεταξένιες μαξιλαροθήκες.