Ξυρίζεστε; Αυτή είναι η σωστή τεχνική για τέλειο αποτέλεσμα που διαρκεί!

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ και μαζί του ήρθε η ζέστη, τα σανδάλια, τα σορτσάκια και τα μπικίνι. Όχι κορίτσια, πλέον δεν έχουμε δικαιολογία για εκείνες τις τριχούλες στα πόδια μας που τον χειμώνα κρύβαμε ύπουλα κάτω από παντελόνια και καλσόν. Οι επιλογές που έχετε για αποτρίχωση είναι πολλές –λέιζερ, κερί, κρέμα-, εμείς όμως επειδή σας νιώθουμε και δεν έχουμε όρεξη για «βασανιστήρια», σήμερα θα ασχοληθούμε με το την τέλεια τεχνική ξυρίσματος ποδιών ώστε να έχετε πραγματικά μεταξένια πόδια που δεν μετατρέπονται σε μικρούς κάκτους  ως το βράδυ. Κρατήστε σημειώσεις!

Βήμα 1
Καλή απολέπιση. Αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας σε αυτή τη φόρμουλα και το πιο σημαντικό βήμα. Απολεπίστε πολύ καλά τα σημεία που πρόκειται να αποτριχώσετε. Με αυτό τον τρόπο θα ελευθερώσετε ακόμα και τις πιο μικρές τρίχες που μπορεί να κρύβονται κάτω απο νεκρά κύτταρα και θα τις θα τις αφήσετε στο έλεος του ξυραφιού.

Βήμα 2
Αγοράστε ένα καλό ξυραφάκι. Με μερικές εξαιρέσεις, τα ξυραφάκια μιας χρήσης δεν απομακρύνουν καλά τις τρίχες. Επιλέξτε ένα με ξεχωριστές κεφαλές, αντρικό ή γυναικείο και μη χρησιμοποιείτε την κεφαλή παραπάνω από τρείς φορές. Οι λεπίδες του ξυραφιού αμβλύνονται και δεν κάνουν καλό ξύρισμα.

Βήμα 3
Μην ξυρίζεστε με αφρόλουτρο. Το καλύτερο προϊόν για το ξύρισμα –ίσως καλύτερο και από τον αφρό ξυρίσματος- είναι η μαλακτική κρέμα μαλλιών. Απλώστε τη στα σημεία που θέλετε να περιποιηθείτε και θα δείτε πως το ξυραφάκι θα γλιστρά με τεράστια ευκολία.

Βήμα 4
Περάστε το ίδιο σημείο τρείς φορές, κάθε φορά αυξάνοντας ελαφρά την πίεση ώστε να πετύχετε όσο το δυνατόν κοντινότερο ξύρισμα γίνεται.

Βήμα 5
Γυρίστε το νερό στο κρύο. Δεν προσπαθούμε να σας βασανίσουμε. Με το κρύο το δέρμα σας θα ανατριχιάσει και οι τρίχες που δεν ελευθερώθηκαν με το scrub θα κάνουν την εμφάνιση τους. Πιστέψτε μας, είναι πολλές και είναι εκείνες που ξεφεύγουν και την ίδια μέρα κάνουν τα πόδια σας να τσιμπάνε. Αφού βάλετε το κρύο νερό, περάστε άλλη μια φορά το ξυραφάκι από τα πόδια σας.

Βήμα 6
Ενυδατώστε πολύ καλά. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα σας θα είναι πολύ μαλακό κι έτσι θα επιτρέψει στις τρίχες να το διαπεράσουν με ευκολία. Ακόμα κι αν δεν ξυρίσετε τα πόδια σας την επόμενη μέρα βάλτε και πάλι κρέμα. Θα βοηθήσει τις τρίχες που έκαναν την εμφάνιση τους να μαλακώσουν και να μην είναι άγριες στην αφή.

Διαβάστε επίσης:

Είναι γεγονός: Τα πολύ σγουρά μαλλιά σε στιλ 80s επιστρέφουν δυναμικά!

Έχουμε τη λύση στο πιο δύσκολο πρόβλημα ομορφιάς!

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίσετε όλα τα «εργαλεία» ομορφιάς

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram