Βούτυρο Καριτέ: Από πού προέρχεται το “θαυματουργό” συστατικό της φύσης και ποια τα οφέλη του για την επιδερμίδα;
πρόσωπο με φακίδες και ενυδατική κρέμα
Credit: Kylie Skin/Instagram

Στον κόσμο της ομορφιάς, υπάρχουν αμέτρητα συστατικά που συνεισφέρουν στην εξυγίανση, την ενυδάτωση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί με το θαυματουργό βούτυρο καριτέ. Στις μέρες μας, το συστατικό αυτό αναδεικνύεται ως ο “ήρωας” της βιομηχανίας της ομορφιάς. Ιδανικό για την επιδερμίδα, το βούτυρο καριτέ προέρχεται από τη φύση και προσφέρει απαράμιλλα οφέλη.

Τι είναι λοιπόν το βούτυρο καριτέ;

Είναι μια φυσική λιπαρή ουσία που εξάγεται από το κάρυο του αφρικανικού δέντρου καριτέ. Πλούσιο σε βιταμίνες A, E και F, καθώς και σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, διαθέτει εξαιρετικές ενυδατικές και θεραπευτικές ιδιότητες, καθιστώντας το απαραίτητο συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη αυτού του θαυματουργού συστατικού για την επιδερμίδα μας;

Καταρχάς, το βούτυρο καριτέ είναι μια ουσία που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας, αποτρέποντας την απώλεια της από τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. Επιπλέον, προσφέρει μια «βουτυρένια» υφή στα καλλυντικά προϊόντα, κάνοντας τη χρήση τους μια απόλαυση για την επιδερμίδα.

Από την άλλη πλευρά, οι αντιοξειδωτικές και λιπαρές ιδιότητες του βούτυρου καριτέ συμβάλλουν στην ανακούφιση ενός κατεστραμμένου φραγμένου δέρματος, βοηθώντας στην ανοικοδόμησή του. Είναι ειδικά ευεργετικό για το ξηρό δέρμα, καταπραΰνοντάς το και επαναφέροντας την υγρασία του.

Πώς μπορούμε λοιπόν να ενσωματώσουμε το βούτυρο καριτέ στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς;

Η απάντηση είναι απλή. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε απευθείας (100% βούτυρο καριτέ) ή ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η δεύτερη επιλογή είναι η καλύτερη, καθώς το καθαρό βούτυρο καριτέ είναι πολύ πλούσιο και δύσκολο να απλωθεί. Επίσης, συνδυάζεται ιδανικά με το υαλουρονικό οξύ, και συστατικά που ενισχύουν τα κεραμίδια, όπως το νιασιναμίδιο.

Και τέλος, μια χρήσιμη πληροφορία

Μην ανησυχείτε για το ενδεχόμενο του βούτυρου καριτέ να φράζει τους πόρους. Οι πόροι του δέρματος ανοίγουν και κλείνουν για να επιτρέπουν τη ροή της λιπαρότητας (σμήγματος) και να διατηρούν τη φυσιολογική ενυδάτωση. Η ικανότητα του βούτυρου καριτέ να δημιουργεί μια προστατευτική στρώση πάνω στην επιδερμίδα μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι οι πόροι είναι φραγμένοι. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι το βούτυρο καριτέ είναι μη κομηδογόνο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προκαλεί απόφραξη των πόρων, σε καμία περίπτωση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα