Βλεφαροπλαστική 3D: Η αποτελεσματική λύση για τις σακούλες κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που αφορά άνδρες και γυναίκες, προσθέτει κούραση στην όψη του προσώπου και μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας.

Όπως εξηγεί ο Πλαστικός Χειρουργός Θεόδωρος Βουκίδης, οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρές ηλικίες, αφού πρόκειται κυρίως για κληρονομικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι η βλεφαροπλαστική 3D είναι η πιο σύγχρονη λύση που προσφέρει η πλαστική χειρουργική για
την αντιμετώπισή τους.

Ο Δρ. Βουκίδης επισημαίνει τις βασικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε για την βλεφαροπλαστική 3D.

Είναι από τις πιο συχνές επεμβάσεις

Σύμφωνα με μια παγκόσμια στατιστική έρευνα που διεξήχθη τα περασμένα χρόνια, βρέθηκε ότι η βλεφαροπλαστική 3D αποτελεί την πλέον πιο συχνή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Λέγεται 3D -τριών διαστάσεων- γιατί αφορά όλα τα στρώματα (δηλαδή αφορά σε δέμα, λίπος, μυ).

Δεν διορθώνει μόνο το πρόβλημα με τις σακούλες

Η βλεφαροπλαστική, η επέμβαση για την απαλλαγή από τις σακούλες στα μάτια, είναι η ίδια επέμβαση την οποία επιστρατεύει ο πλαστικός όταν θέλει να απαλλαγεί από το περίσσιο δέρμα και σακούλες, το πόδι της χήνας και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια..

Δεν αφήνει σημάδια

Η βλεφαροπλαστική 3D είναι μια ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί περίπου 30 λεπτά, δεν αφήνει σημάδια παρά μόνο μώλωπες που υποχωρούν το πολύ μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Γίνεται με μια μόνο τομή

Όσον αφορά την πλήρη βλεφαροπλαστική 3D, γίνεται με μια τομή στα όρια της γραμμής του κάτω βλεφάρου με τις βλεφαρίδες, χωρίς βέβαια να πειράζονται καθόλου αυτές. Από εκεί αφαιρείται το περίσσιο λίπος που δημιουργεί τις σακούλες κάτω από τα μάτια και στη συνέχεια αφαιρείται το περίσσιο δέρμα και οι πλαϊνές ρυτίδες.

Μπορεί να γίνει και χωρίς ράμματα

H μικρή αυτή τομή που χρειάζεται να γίνει στην βλεφαροπλαστική μπορεί να ραφτεί με ειδικό ράμμα πλαστικής χειρουργικής ή μπορεί κι όχι. Μπορεί δηλαδή και να επιτρέψει ο πλαστικός, ανάλογα με την εμπειρία του και την περίπτωση, να επουλωθεί μόνη της η τομή.

Γίνεται με τοπική αναισθησία

Κάθε τύπος βλεφαροπλαστικής γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι τελείως ακίνδυνη, σύντομη και ανώδυνη.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι για μια δεκαετία

Είναι μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής με άριστα αποτελέσματα που δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά, τα αποτελέσματά της διαρκούν πάνω από 10 χρόνια και το μόνο που χρειάζεται, όπως και όλες οι επεμβάσεις γενικά, είναι προσοχή και μεγάλη εμπειρία από τον πλαστικό χειρουργό.

Μπορεί να χρειαστεί να γίνει πλαστική και στο πάνω βλέφαρο

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά και μακροχρόνια μόνο με άνω -κάτω βλεφαροπλαστική, η οποία γίνεται στα άνω και κάτω βλέφαρα των ματιών, εκτός κι αν εκτιμήσουμε, ανάλογα πάντα και με την περίπτωση και την ηλικία των ενδιαφερόμενων, ότι μια μερική βλεφαροπλαστική –δηλαδή πλαστική μόνο στο κάτω βλέφαρο- θα εξασφαλίσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Για ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα ανανέωσης επομένως, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να συστήσει πλαστική και στο επάνω βλέφαρο. Το επάνω βλέφαρο είναι πολύ πιο εύκολο, διορθώνεται με μια τομή που γίνεται στο σημείο που διπλώνει το επάνω βλέφαρο, αδιόρατη, αφού δεν φαίνεται τίποτε. Αφαιρούμε, το λίπος που κατά κανόνα υπάρχει στην γωνία προς τη μύτη, ανελκύουμε τους μυς και συρράπτουμε την τομή. Είναι πολύ πιο απλή από την επέμβαση που γίνεται για το κάτω βλέφαρο.

Τον πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη (Prof Theodore Voukidis  MD, PhD, FACS,  ISAPS) μπορείτε να τον βρείτε στον ιατρείο του Λεωφ. Κηφισίας 332, Χαλάνδρι, απέναντι από το Νοσοκομείο Υγεία, www.voukidis.eu

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα