Βγάζετε πιο πολλά σπυράκια το καλοκαίρι; Ορίστε πώς θα σταματήστε

Η ακμή και τα σπυράκια είναι κάτι που συμβαίνει και είναι φυσιολογικό, αλλά κανείς ποτέ δεν τα αγάπησε. Σαν να μην έφταναν τα σπυράκια που βγαίνουν από το πουθενά και τα σπυράκια της περιόδου, υπάρχουν και τα «καλοκαιρινά» που εμφανίζονται –you guessed it- κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε αυτά τα τελευταία;

Πλένετε το πρόσωπό σας συχνότερα

Η ακμή οφείλεται κυρίως στη λιπαρότητα που εκκρίνει η επιδερμίδα, η οποία με τη σειρά της είναι εκκολαπτήριο μικροβίων τα οποία τέλος δημιουργούν σπυράκια. Πλένοντας το πρόσωπό σας συχνότερα απομακρύνετε την μισητή λιπαρότητα και αποτρέπετε τα σπυράκια. Λογικό! Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε ένα απαλό σαπούνι.

Φοράτε αντηλιακό για λιπαρές επιδερμίδες

Πολλές φοβούνται τα αντηλιακά προσώπου γιατί δημιουργούν σπυράκια. Ναι, οι πιο βαριές φόρμουλες φράσσουν τους πόρους αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν υπάρχουν αντηλιακά ειδικά διαμορφωμένα για λιπαρές επιδερμίδες και για αυτές που έχουν τάσεις ακμής. Μάλιστα, η προστατευμένη από τον ήλιο επιδερμίδα έχει λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσει ακμή. Σπεύσατε λοιπόν στο φαρμακείο για ένα αντηλιακό ειδικά για επιδερμίδες με ακμή ακόμα κι αν δεν έχετε σπυράκια.

[ap-read-more post=”611390″]

Αλλάξτε το μακιγιάζ μας

Το καλοκαίρι η ανάγκη για κάλυψη παραμένει (αν και είναι σαφώς λιγότερη) ωστόσο το δέρμα μας δεν μπορεί να ανεχτεί τα ίδια προϊόντα που χρησιμοποιούσαμε το χειμώνα. Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη το βαρύ foundation, την πούδρα και ενδεχομένως το primer μας και επιλέγουμε μια ελαφριά κρέμα ΒΒ για κάλυψη, ενυδάτωση και φρέσκια όψη. Ποια θέλει να φαίνεται βαμμένη εξάλλου το καλοκαίρι;

Κάντε απολέπιση

Δεν θα το ξεχνάμε, θα κάνουμε σε πρόσωπο και σώμα μια φορά την εβδομάδα. Έτσι θα βοηθάμε το δέρμα μας να αναπνέει και θα απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα που το κάνουν θαμπό και μπορεί να δημιουργήσουν σπυράκια. Επίσης, με την καλή απολέπιση, θα κάνουμε το καλύτερο μαύρισμα ever!

Φροντίστε και το σώμα σας

Μπορεί η ακμή στο πρόσωπο να είναι το πρώτο που σκέφτεστε όμως η ακμή του σώματος είναι επίσης πρόβλημα, κυρίως το καλοκαίρι. Κάνουμε λοιπόν συχνότερα ντους για να απομακρύνουμε τον ιδρώτα (και τα βακτήριά του) και χρησιμοποιούμε ελαφριές κρέμες ενυδάτωσης. Το αντηλιακό εννοείται, δεν το επαναλαμβάνουμε, σωστά; Σωστά.

[ap-read-more post=”613144″]

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα