Τρόμος: Ένα trend μαλλιών που οι γυναίκες μίσησαν επιστρέφει για τα καλά

Αν έχετε γεννηθεί πριν τα 80s, κατά πάσα πιθανότατα θυμάστε πως οι γυναίκες εκείνη τη δεκαετία λάτρευαν τον όγκο και τις έντονες μπούκλες στα μαλλιά. Έχοντας γεννηθεί το 1988, προσωπικά δεν μπορώ να ταυτιστώ με την τάση αυτή και η μόνη μου «εμπειρία» είναι τα γέλια και η ελαφριά κοροϊδία προς τη μαμά μου, όταν βλέπω φωτογραφίες της από εκείνη την εποχή. Να που όμως μάλλον εκείνη θα πάρει την «εκδίκησή» της , αφού η περμανάντ επιστρέφει δυναμικά εν έτει 2017, αλλά –thank god- με ένα twist.

permΣτην (απίθανη) περίπτωση που δεν ξέρετε τι είναι η περμανάντ, να σας πούμε πως πρόκειται για την χημική/θερμική επεξεργασία των μαλλιών, ώστε να δημιουργούνται μόνιμα μπούκλες. Julia Roberts, Kylie Minogue, Sarah Jessica Parker και κάθε άλλη σταρ των 80s που σεβόταν τον εαυτό της είχε κάνει περμανάντ, ενώ ΟΛΕΣ οι κοπέλες ήθελαν να το τολμήσουν και εκείνες.

Με τον ερχομό των 90s η τάση αφέθηκε πίσω, αλλά να που τώρα αρχίζει να ξεπροβάλλει ξανά σιγά σιγά. Μην σας πιάνει τρόμος όμως, το trend φέτος είναι πολύ πιο low key και οι μπούκλες θυμίζουν περισσότερο beach waves, παρά σφιχτά «δαχτυλίδια». Σκεφτείτε τα μοντέλα της Victoria’s Secret με ελαφρώς πιο έντονους κυματισμούς – ένα look που μπορείτε να πετύχετε προσωρινά στο σπίτι με τη βοήθεια ενός σίδερου για μπούκλες και αρκετό sea salt spray.

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να θυμίζει κάτι τέτοιο:Erin Wasson

Δεν θα πούμε ψέματα, αν η περμανάντ του 2017 σημαίνει πως θα μοιάζουμε περισσότερο με γοργόνες και λιγότερο με 80s queens, τότε είμαστε έτοιμες να το τολμήσουμε. Εσείς;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram