Το αγαπημένο μας άρωμα για το φθινόπωρο έχει την πιο ιδιαίτερη ιστορία

Ένωση ανθρώπων, συναισθημάτων, σκέψεων, στιγμών. Το Άρωμα ενώνει, δημιουργεί ένα έντονο ‘δέσιμο’ που μεταφράζεται σε χρόνο πέρα από το σήμερα.

Με αφορμή τη νέα συλλογή Eau De Toilette, η KORRES προσκάλεσε δύο αναγνωρισμένους δημιουργούς σε μία απρόσμενη δική τους ‘ένωση’ για πρώτη φορά, τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτο, και τον διεθνώς καταξιωμένο και πολυβραβευμένο χορογράφο, Αντώνη Φωνιαδάκη.

Η δύναμη της ένωσης της τέχνης των δύο ορίζει πέντε κινηματογραφικές στιγμές – μία για κάθε νέο άρωμα KORRES – οι οποίες απεικονίζουν σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα που ‘ξύπνησαν’ από τις αρωματικές νότες.  Αφετηρία τους ο αισθησιασμός, η ανέφελη διάθεση. Στον πυρήνα κάθε ιστορίας η έννοια της ένωσης – των κορμιών, του αρώματος, της κίνησης και της εικόνας, των ανθρώπων με τη γη, τον αέρα, το νερό.

Ο Βασίλης Κεκάτος εξιστορεί ένα όνειρο, απελευθερώνει ένα συναίσθημα μαγικό μέσα από το χρώμα, τη ματιά, την αφήγηση. Ο Αντώνης Φωνιαδάκης αρθρώνει τις λέξεις με τα σώματα, δίνει κίνηση σε αυτή την αφήγηση, με τρόπο μοναδικά ποιητικό. Την ένωση αυτή συμπληρώνει με αέρινους ambient ήχους η μουσουργός Kid Moxie (aka Έλενα Χαρμπίλα).

Το πρώτο άρωμα της νέας σειράς του Korres με όνομα morning mimosa περιέχει ροζ πιπέρι ή baie rose και είναι ένα μούρο ήπια γλυκό, που αποπνέει νότες μπαχαρικών και τριαντάφυλλου. Το όνομά του οφείλεται στο χρώμα και στη μορφή του. Έχει μία πικάντικη αύρα που προσδίδει μία μοναδική φινέτσα σε αυτό το άρωμα. Στον πυρήνα του επίσης υπάρχει Ylang Ylang, το οποίο ανθίζει τη νύχτα, απελευθερώνοντας ένα εθιστικά γλυκό άρωμα που θεωρείται ότι διαλύει όλους τους φόβους. Ένα διαφορετικό love charm που δημιουργεί η φύση, ικανό να ξελογιάζει και να αποπλανεί.

Και τα μπουκάλια όμως της νέας σειράς αρωμάτων είναι το ίδιο ιδιαίτερα. Minimal σχεδίαση, στρογυλλεμένες άκρες, στοιχεία που παραπέμπουν σε περιβάλλον εργαστηρίου, σε ένα μπουκάλι με αναφορές σε μία άλλη εποχή. Ωδή στη διαχρονική ποιότητα της απλότητας. Αίσθηση τυλιγμένη σε ένα ολόλευκο κουτί που αφηγείται την ιστορία κάθε αρώματος KORRES μέσα από τις νότες του. Μπουκάλια που κλείνουν τοπία, όνειρα, συναισθήματα, εικόνες από γυμνά χέρια, βαθιές ρίζες στη γη, ανοιχτές θάλασσες και επιβλητικά βουνά – η γοητεία του απλού και ουσιαστικού, η ευγένεια της φυσικής ομορφιάς. Μία νέα συλλογή αρωμάτων που ενώνει ανθρώπους, συναισθήματα, σκέψεις, στιγμές.

Written + Directed by Vasilis Kekatos @vasilis_kekatos

Choreographed by Andonis Foniadakis @andonisfoniadakis

Music by Kid Moxie @kid.moxie

Dancers Sevasti Zafeira @sevastizafeira + Despina Lagoudaki @despina.lagoudaki

For @korres.athens