Θέλετε τέλεια φρύδια χωρίς έννοιες; Θέλετε microblading

Getty Images/ Ideal Images

από τη Μίνα Μπιράκου

Θα είμαι ειλικρινής. Κάθε φορά που άκουγα για «μόνιμο τατουάζ» και «μόνιμο μακιγιάζ» προσώπου έβγαζα σπυράκια. Δεν έφταιγα εγώ. Ό,τι είχα δει σαν δείγμα ήταν τρομακτικό. Χείλη με σκούρο περίγραμμα 90ς (που ΟΚ όταν συνοδευόταν από κραγιόν, το πρωί που ξυπνάς όμως; Ή όταν φας και το κραγιόν φύγει, αλλά το περίγραμμα μείνει εκεί ακίνητο;). Φρύδια ζωγραφισμένα με αφύσικα, διαβολικά σχεδόν, τόξα και γωνίες σε εξίσου αφύσικα χρώματα, όπως το μοβ (αντί καφέ) και το πορτοκαλί (αντί ξανθό). Βλεφαρίδες που μου θύμιζαν τις ταραντούλες του Animal Planet. Από την άλλη, ανέκαθεν είχα ένα θέμα. Με τα φρύδια μου. Δεν είχαν μεγάλο μήκος, δεν κατέβαιναν δηλαδή στο πλάι του ματιού. Από κατασκευής, όχι από βγάλσιμο. Επίσης, στο ένα φρύδι, είχα ένα κενό που θα ταίριαζε τέλεια αν ράπαρα, αλλά γενικά με ενοχλούσε. Βάλτε σε αυτό και την ηλικία (ναι, τα φρύδια γίνονται πιο αδύναμα και αραιά μεγαλώνοντας).

cara delevingne, fridia

Πασπαλίστε με Cara Delevingne και την επιστροφή των φυσικών, καλοσχηματισμένων φρυδιών, και καλησπέρα μικρό μου ματαιόδοξο κόμπλεξ. Φυσικά και υπάρχουν μια χαρά λύσεις και είχα βρει άπειρες. Μολύβια, σκιές, τζελ, μάσκαρα, σκιές για φρύδια. Η αγορά είναι πλέον υπερπλήρης προϊόντων. Και με πολύ καλά αποτελέσματα. Απλώς βαρέθηκα τη διαδικασία κάθε πρωί. Θεωρώ ότι μια γυναίκα δείχνει φυσικά όμορφη όταν το δέρμα και τα μαλλιά της είναι υγιή και λαμπερά και τα φρύδια της καλοσχηματισμένα. Τα δυο πρώτα τα φροντίζω, ώστε και χωρίς μακιγιάζ ή μαλλί κομμωτηρίου να βλέπομαι, τα φρύδια όμως ήταν εκτός δικής μου δικαιοδοσίας.

jackie kennedy

Και ξαφνικά, τα μηνύματα άρχισαν να εμφανίζονται γύρω μου. Δυο τρεις διαφημίσεις στο Facebook, μια δυο φίλες μου με φανταστικά φρύδια (που πριν δεν είχαν), ένα άρθρο στο αμερικανικό InStyle. Η ελπίδα μου λεγόταν Microblading. Δηλαδή η ημιμόνιμη τεχνική που με τη βοήθεια μιας μικρής λεπίδας και ειδικού μελανιού σου σχεδιάζουν μικροσκοπικές τριχούλες ενδιάμεσα στις δικές σου δίνοντας στα φρύδια σου τέλειο σχήμα και πυκνότητα. Αυτό μου ακουγόταν πιο κοντά στο αποτέλεσμα που ήθελα. Όχι δηλαδή ένα ζωγραφισμένο μασίφ φρύδι, αλλά μια αόρατη σχεδόν τελειοποίηση του δικού μου. Επόμενο βήμα να βρεις το σωστό επαγγελματία/στούντιο που θα ξέρει τι κάνει. Έψαξα, ρώτησα, ξαναρώτησα (έχω και πρόσβαση σε ειδικούς λόγω περιοδικού) και κατέληξα. Celebrity Eyelashes. Η makeup artist Έλενα Χατζηνικολίδου που εξασκεί αυτή την τεχνική και ο expert Σπύρος Αγγελόπουλος με υποδέχτηκαν στο Περιστέρι, άντεξαν την ανάκρισή μου (μαζί με βουνά ανασφάλειας για το τελικό αποτέλεσμα) για μισή ώρα και μετά η διαδικασία ξεκίνησε. Αφού μου σχεδίασε με ένα μαρκαδόρο και ειδικούς οδηγούς το σχήμα (φυσικό πάχος, γραμμή κοντά στη δική μου και φυσιολογικό τόξο), με τον Σπύρο αρχίσαμε να ψάχνουμε το χρώμα. Να το ψάξετε καλά, να είναι κοντά στο φυσικό σας. Καταλήξαμε σε ένα ψυχρό ανοιχτό καστανό. «Όχι δεν θα δείχνει μοβ». «Όχι δεν υπάρχει περίπτωση να κοκκινίζει». Σπύρο, έχεις Ιώβεια υπομονή.

marilyn monroe

Πάμε στα δύσκολα. Πονάει γιατρέ μου; Λεπίδα είναι άλλωστε. Αφού μου έβαλε τοπικό αναισθητικό και περιμέναμε κάποια ώρα, ο Σπύρος πήρε τη λεπίδα. Θα είμαι ειλικρινής. Νιώθεις πίεση, αλλά δεν νιώθεις πόνο. Εγώ τουλάχιστον. Κράτησε κάπου τρία τέταρτα όλο αυτό. Μετά ήρθε μπροστά μου ένας καθρέφτης. Κι αν εξαιρέσεις ένα μικρό κοκκίνισμα, ξαφνικά τα φρύδια μου έδειχναν τέλεια σε χρώμα και σχήμα, αλλά με ένα φυσικό τρόπο (ακόμα κι όταν πήγαινα πολύ κοντά δεν έδειχνε τίποτα ψεύτικο και ζωγραφιστό). «Δεν θα μείνουν έτσι, έχεις δυο στάδια ακόμα» είπε ο Σπύρος. Έκανα λυπημένα φρυδάκια (τέλεια λυπημένα φρυδάκια). Αλλά είχε δίκιο. Κι εγώ ανήκω στη συντριπτική πια μειοψηφία των ανθρώπων που δεν έχουν τατουάζ, άρα δεν ήξερα τις λεπτομέρειες ενός –έστω ημιμόνιμου- τατουάζ. Τις έμαθα. Για 7-10 μέρες δεν έπρεπε να ρίξω πάνω τους νερό (ή άλλα υγρά και κρέμες) για να γίνει στεγνή επούλωση (γίνονται μικροσκοπικά κάπαλα, όπου έκοψε η λεπίδα). Όσο διαρκούσε η επούλωση, τα φρύδια έδειχναν πιο σκούρα. «ΔΕΝ είναι αυτό το χρώμα σου το τελικό» μου διευκρίνισε η Έλενα.

mina mpirakou fridia

Μετά από αυτές τις 10 μέρες κι αφού ολοκληρώθηκε η επούλωση, το χρώμα κατά τόπους έγινε πιο αχνό ή και εξαφανίστηκε τελείως. «ΔΕΝ είναι ούτε αυτό το τελικό σου αποτέλεσμα» με καθησύχασε η Έλενα. Ο οργανισμός μου πολεμούσε τα τέλεια φρύδια μου. Σε κάποιες τριχούλες υπερίσχυσε, σε κάποιες υπερίσχυσε το μελάνι. Μετά τον πρώτο μήνα, πήγα για το υποχρεωτικό ρετούς –διορθωτική επίσκεψη. Το χρώμα ήταν πια τέλειο, μου συμπλήρωσαν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί και έκτοτε απλώς ξυπνάω με τα ωραιότερα φρύδια που είχα ποτέ. Αν το συνιστώ; Hell yeah.

Celebrities Eyelashes: Αριστοτέλους 4, Περιστέρι, 210-5780777 αλλιώς βρείτε τους στο site τους, permanentmakeup.gr